A baráti kapcsolatok betűje: te hogy írod az N-et?

Írj le egy fehér papírra olyan szavakat, melyekben szerepel az N betű!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kézírás nemcsak szavak egymás mögött sorakozását jelenti. Sokkal több van mögötte, mert térképként szolgál ahhoz, hogy milyen az ember jelleme. Sok minden kiderül belőle a tudatalatti rejtett tartalmáról is. Maga az íráskép árulkodik arról is, hogy milyen a kézíró viszonya önmagához és az őt körülvevő világhoz.

A kézírás árulkodó grafikus megjelenítés. Elemzésével a grafológia foglalkozik, mely az írásképet bizonyos személyiségjegyekhez is hozzárendeli. A grafológusok elismert szakértők, akik képesek feltárni azokat az összefüggéseket, melyek sajátosan hordozzák az író személy egyedi tulajdonságait. A grafoterápia az íráskép megváltoztatásával arra ösztönöz, hogy a negatív gondolkodást és az énkép rossz beidegződéseit pozitív tulajdonságok és önsegítő mechanizmusok váltsák fel a másképpen írás révén.

Az N betű a barátsággal függ össze

Az N betű a szó szoros értelmében egy félbevágott M. És, mivel az M betű nem más, mint az isteni kegyelem betűje, az N is pozitív jelentéstartalommal bír. Ez a betű megmutatja, hogyan viszonyulsz másokhoz társas kapcsolataidban. Az N a barátság betűje, mely a legtökéletesebb minden emberi kapcsolat közül, mivel az igaz barátság mentes mindennemű elvárástól.

Az N betű sajátosságai

Az írott N betű csak egy boltívvel rendelkezik. Ha problémát jelent számodra a személyközi kapcsolatok kezelése, vedd szemügyre az N-jeidet, és lassan változtasd meg őket. Időről időre használd fel ezt a betűt arra, hogy a gondtalanabb legyen a hozzáállásod, és játékosabb a mentalitásod. Mindez segítségedre lesz abban, hogy könnyebben teremts kontaktust az emberekkel. Az N betűid legyenek inkább kissé megnyújtottak, ne préselődjenek össze. A boltívek lágyan íveljenek felfelé, és kecsesen végződjenek.

Így írd a nagy és kis N betűt!

Lágyan ívelő vonással, kedélyes kanyarintással indítsd a nagybetűt, majd formálj boltívet ereszkedő formában. Bátran húzd szét az ívet, hogy az ne legyen túl vékony, és ne a bizalmatlanságot és introvertáltságot tükrözze. A vonal lágyan hulljon alá, és fejezd be egy íves füzérrel az alapvonalnál. A kis N betű határozott vonalvezetéssel törjön felfelé, és az íve ugyanolyan finoman, lágyan íveljen, a végén egy kecses farkincával.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az N betű személyes alkalmazása

Ez a betű a megbecsülés és önkifejezés családjába tartozik, tükrözze is ezt az a lendület, ahogyan papírra veted. Ha egészséges formát adsz neki, ez az egyszerű betű természetességgel és könnyedséggel hatja át társas kapcsolataidat, hogy minden kényszeredettségtől mentesen, szabadon virulhassanak. Ha hivatásodból adódóan rendszeresen találkozol emberekkel négyszemközt, az N betű gyakorlása és alakítása határozottan megkönnyíti számodra a kapcsolatkezelést. 

A cikk forrása: Vimala Rodgers - Grafoterápia (Édesvíz, 2015).

Ezt is szeretjük