Tengeren: Mucsi Zoltán vak alkoholistaként a színpadon
A Bárka Színház Tengeren című darabja egyszerre borzongató, szomorú és mulatságos.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van Dublin fölött a hegyen egy erődszerű, elhagyott épület, kicsi ablakokkal, vaskos falakkal. Ez a Hellfire Club, ahol az ördög kártyán nyerte volna el a monda szerint az ott tivornyázó angol urak lelkét valamikor régen. Éjszaka volt, zúgott a szél, és a tivárnyázó angol urak társaságába kicsit részeg, de elegáns, ismeretlen úr érkezett, hogy melegedne egy kicsit.

Letelepedett, majd be is szállt a kártyajátékba, és sorra nyerte a köröket. Egyre nagyobbak lettek a tétek. Mikor egyik áldozata véletlen leejtett egy kártyát, lehajolva halálra váltan vette észre a pislákoló fénynél, hogy vendégüknek patái vannak.

Mikor rémülten felegyenesedett, az ördög, egy szempillantás alatt felröppent és eltűnt egy tűzgömbben, kénköves bűzt hagyva maga után.

Tengeren

Egy dublini házban, mit sem sejtve ezekről a dolgokról, egy vénember, aki nemrég vakult meg; az öccse, aki vak bátyját támogatni érkezett vissza vidékről; régi barátjuk, aki a feleségétől és a gyerekeitől szökött át ide; és egy másik ismerős – akiről tudható, hogy az öcs volt feleségével él most együtt - összegyűlnek pókerezni karácsony este.

Szereposztás

  • James "Sharky" Harkin - Ilyés Róbert
  • Richard Harkin - Mucsi Zoltán
  • Ivan Curry - Gados Béla
  • Nicky Giblin - Dévai Balázs
  • Mr. Lockhart - Kálid Artúr

Szánalmasságuk, veszteségük, az életüket rajtuk állandóan számonkérő többi ember elől ide zárkóznak be rengeteg whiskey-vel, ebbe a hegyoldalba épült házba, amelyik Howth-ban áll, pont a város másik végén, mint a fenti régi klub. A ház a Binn Éadair-hegy oldalában áll, amelyik jóságosan és védőn magasodik a dublini öböl bejárata fölé. Biztonságos hely. Ezen a szentestén a kinti viharból egy idegen érkezik…

Mivel a Bárka Színház Tengeren című előadásának szövege helyenként  durva, nem kevés trágár kifejezéset tartalmaz, így megtekintése csak 16 éven felülieknek ajánlott.

Tengeren
Helyszín: Bárka Színház, Budapest, VIII. kerület, Üllői út 82.
Időpont: Kattints a színház havi műsorára!
Jegy: Jegyedet itt válthatod meg!
Ezt is szeretjük