Ha kisült már: ide vele!
Védd a környezetet az ünnepek alatt is!
Gyűjtsd szelektíven a használt sütőolajat, és add le a MOL-kutakon! Gyűjtőflakont kapsz ajándékba. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ünnepi fogások elkészítése és elfogyasztása után a sült finomságok illata és az elégedetten elnyúló szeretteink látványa mellett marad más is: a sütéshez használt étolaj, amelynek egyetlen cseppje akár 1000 liter élővizet is beszennyezhet.

Magyarországon évente több tízezer tonna étolajat használnak fel a háztartások illetve az üzemi konyhák és éttermek. Sajnos a háztartások által elhasznált olajnak csak kis része kerül a hulladékudvarokba, vagy lerakóhelyekre, jelentős mennyiség a lefolyókba vagy a szemétben végzi. Ez igen káros, hiszen a csővezetékek falára lerakódva a csatorna dugulását okozhatja, a háztartási szemétbe öntve pedig nehezen lebomló anyagként jelenik meg a hulladéklerakókban.

A MOL „Ha kisült már: ide vele!” ünnepi kampánya ezekre a kis odafigyeléssel elkerülhető súlyos környezetterhelésekre és használt sütőolaj környezetbaráttá alakíthatóságára hívja fel a figyelmet.

De mi legyen a használt sütőolajjal?

Sok háziasszonynak jelent problémát, hogy mit kezdjen a használt sütőolajjal, mi erre próbálunk környezettudatos megoldást ajánlani azzal, hogy országszerte már több mint 150 MOL-kúton lehetőséget biztosítunk a használt sütőolaj leadására.

Sőt - gondolva az ünnepi sütés-főzés során felhalmozódó használt sütőolaj mennyiségére - most még egy praktikus gyűjtőedényt is adunk ajándékba azoknak, akik veszik a fáradságot, és elhozzák a kijelölt kutakra az eddig összegyűlt használt sütőolajat - nyilatkozta Pánczél Andrea, a MOL kommunikációs igazgatója.

Azoknak pedig, akik összekötnék a kellemest a hangossal, a MOL Dalhal oldalát ajánljuk, ahol ünnepi jókívánság gyanánt szeretteinket lehet személyre szóló halhatatlan karácsonyi dalokkal megörvendeztetni!

Pánczél Andrea, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója

A MOL használtsütőolaj-gyűjtő kampánya egyébként december elején megnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi kommunikációs verseny, a Europen Excellence Awards díját Ökológia és környezet kategóriában. Ha te is szeretnél csatlakozni egy nemzetközileg is elismert, környezettudatos kampányhoz, amelyhez júniustól októberig már több mint tízezren csatlakoztak - ennyi ajándékflakon fogyott el ugyanis ebben a négy hónapban -, akkor ne habozz, gyűjtsd szelektíven a használt sütőolajat, vidd a kijelölt MOL kutakra, és a karácsonyi sütés-főzésnek a sok jó recepten kívül már az ajándék gyűjtőflakonnal vágj neki. A környezetünk meghálálja… (%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=1884514&banner=1884516&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük