Így idd jéggel a pezsgőt - Nem, már egyáltalán nem tabu
Elmondjuk, hogy lehet még finomabb a pezsgő nyáron.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

A középső Baldwin lány bomba alakot villantott: izmos hasán ámulunk »

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pezsgőt sokáig tabu volt jéggel fogyasztani, majdhogynem a boros kólával emlegették egy szinten, már ha a franciák ittak volna boros kólát.

Azonban az egyre forróbb nyarak szinte kikövetelték a lehető leghidegebb pezsgőt. A minőségi pezsgőgyártók eddig nem véletlenül ódzkodtak a jégtől. Az olvadó víz felhígítja az italt, és a buborékokra sincs jó hatással. A megoldást egy újfajta pezsgő jelentette.

Jeget a pezsgőbe!

Ez inspirálta a Moët & Chandon-házat, amikor 2011-ben megalkotta a első jégkockával kínált champagne-át, a Moët Ice Impérialt. Az innováció során Benoît Gouez pincemester megtartotta a Brut Impérial stílusjegyeit, de egy friss és modern változatban komponálta újra - intenzíven gyümölcsös és gazdag champagne-t készített válogatott alapborokból. 

A pinot noir a gyümölcsösség és tartás mellett jól integrálja a pezsgő magasabb cukortartalmát, a pinot meunier kerekséget ad, a chardonnay pedig az utóízt teszi frissé. Így az ital még a napon gyorsan olvadó jéggel keveredve is megtartja karakterét. 

Hogy szervírozd?

  • Válassz minél öblösebb, például vörösboros poharat.
  • Előbb töltsd ki a behűtött champagne-t, és aztán add hozzá a jeget, három kisebb jégkockát, így nem habzik fel túlságosan. A jéggel a champagne karaktere még frissebb lesz, és kitöltve is tovább hideg marad még a legnagyobb hőségben is.
  • Próbáld ki egy-egy extra hozzávalóval, mint a mentalevél, a lime, a grépfrút- vagy narancshéj, az uborkaszelet, egy vékony szelet gyömbér, friss eper vagy málna, kardamommag.

A champagne-ház idén június 9-re hirdette meg a Moët & Chandon Grand Day-t, amikor szerte a világon, 24 órán át közös koccintásra hívják a pezsgőkedvelőket, és több mint nyolcvan országban együtt ünnepelnek. Magyarország másodjára csatlakozik a reggeltől hajnalig tartó, világ körüli eseménysorozathoz - éttermek, bárok és klubok közül választhatunk, hol koccintanánk szívesen a világ kedvenc champagne-ával.

  • Éttermek, ahol Moët-champagne-t poharaznak: Buddha Bar, Tom George, Arany Kaviár (itt Moët-ételpárosítással is készülnek).
  • Partik, ahol jégbe hűtve vár a Moët: Hello Baby, Raqpart, Ötkert.
  • A Balatonon: Cocomo Café, Balatonfüred.
  • Ha beszereznéd az ünnepléshez: Delizia Gourmet Hegyvidék, Culinaris-boltok, Anita Delicate, Bortársaság szaküzletek.
Ezt is szeretjük