Így idd jéggel a pezsgőt - Nem, már egyáltalán nem tabu
Elmondjuk, hogy lehet még finomabb a pezsgő nyáron.
A pezsgőt sokáig tabu volt jéggel fogyasztani, majdhogynem a boros kólával emlegették egy szinten, már ha a franciák ittak volna boros kólát.
Azonban az egyre forróbb nyarak szinte kikövetelték a lehető leghidegebb pezsgőt. A minőségi pezsgőgyártók eddig nem véletlenül ódzkodtak a jégtől. Az olvadó víz felhígítja az italt, és a buborékokra sincs jó hatással. A megoldást egy újfajta pezsgő jelentette.
Jeget a pezsgőbe!
Ez inspirálta a Moët & Chandon-házat, amikor 2011-ben megalkotta a első jégkockával kínált champagne-át, a Moët Ice Impérialt. Az innováció során Benoît Gouez pincemester megtartotta a Brut Impérial stílusjegyeit, de egy friss és modern változatban komponálta újra - intenzíven gyümölcsös és gazdag champagne-t készített válogatott alapborokból.
A pinot noir a gyümölcsösség és tartás mellett jól integrálja a pezsgő magasabb cukortartalmát, a pinot meunier kerekséget ad, a chardonnay pedig az utóízt teszi frissé. Így az ital még a napon gyorsan olvadó jéggel keveredve is megtartja karakterét.
Hogy szervírozd?
- Válassz minél öblösebb, például vörösboros poharat.
- Előbb töltsd ki a behűtött champagne-t, és aztán add hozzá a jeget, három kisebb jégkockát, így nem habzik fel túlságosan. A jéggel a champagne karaktere még frissebb lesz, és kitöltve is tovább hideg marad még a legnagyobb hőségben is.
- Próbáld ki egy-egy extra hozzávalóval, mint a mentalevél, a lime, a grépfrút- vagy narancshéj, az uborkaszelet, egy vékony szelet gyömbér, friss eper vagy málna, kardamommag.
A champagne-ház idén június 9-re hirdette meg a Moët & Chandon Grand Day-t, amikor szerte a világon, 24 órán át közös koccintásra hívják a pezsgőkedvelőket, és több mint nyolcvan országban együtt ünnepelnek. Magyarország másodjára csatlakozik a reggeltől hajnalig tartó, világ körüli eseménysorozathoz - éttermek, bárok és klubok közül választhatunk, hol koccintanánk szívesen a világ kedvenc champagne-ával.
- Éttermek, ahol Moët-champagne-t poharaznak: Buddha Bar, Tom George, Arany Kaviár (itt Moët-ételpárosítással is készülnek).
- Partik, ahol jégbe hűtve vár a Moët: Hello Baby, Raqpart, Ötkert.
- A Balatonon: Cocomo Café, Balatonfüred.
- Ha beszereznéd az ünnepléshez: Delizia Gourmet Hegyvidék, Culinaris-boltok, Anita Delicate, Bortársaság szaküzletek.
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Knapek Éva, aki a társfüggőségről és a mérgező kapcsolatokból való szabadulásról beszél. 2025.01.07.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció