Ezt gyűlöli magán a legjobban egy nő, akinek tökéletes teste van

Meg fogsz lepődni!

A mások által tökéletesnek vélt modellek is bizonytalanok.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem létezik olyan nő, aki minden egyes testrészével maradéktalanul elégedett lenne - ez persze nem baj, amíg nem nyomja rá a bélyegét a mindennapokra.

Még a modelleknek sincs emberfeletti önbizalma, mégis a külsejükből élnek, még akkor is, ha vannak olyan testrészeik, amiket legszívesebben lecserélnének.

12 modell vallomása

Sokan irigylik a modellek külsejét, és biztosak benne, hogy az ő életük sokkal boldogabb, mert nem kell mindig amiatt aggódniuk, hogy hogyan néznek ki, ráadásul az egész világtól folyamatos visszajelzést kapnak arról, hogy szépek.

Ám a közönség már csak a legjobban sikerült és alaposan feljavított képeket látja a sorozatból, arról pedig hajlamos elfeledkezni, hogy a modell is ember, és talán éppen azért elégedetlen magával, mert minden szem örökké a külsejére fókuszál, és borzasztóan nagy rajta a nyomás emiatt.

Erre hívja fel a figyelmet a D.Efect ruházati márka kampányvideója, amelyben a Baltic Models, a PMST és a Reconnoitre Models ügynökség 12 bátor modellje mondja bele egyenesen a kamerába, hogy mit utál magán a legjobban. Lent megtalálod a videót, de ha nem beszélsz angolul, előtte elolvashatod, miket mondtak.

"A mai nap ugyanolyan lesz, mint a tegnapi. A reklámok, a média, a filmek, de még a barátaid is a szépséget közvetítik. Ennek nagy része egy ember jobb változata: javított, photoshopolt, megszépített. És a tökéletes külső iránt érzett megszállottság reménytelenül bizonytalanná és boldogtalanná tesz. De vajon csak te érzel így? Mi van a modellekkel, akiket lenyűgözőnek, tökéletesnek, gyönyörűnek hívunk?" - olvasható a kezdő képkockákon.

Van, aki a vállát, más a kezét utálja

"Nagyon utálom a vállaimat, mert nem egyforma magasak. A fotósok mindig megkérnek, hogy emeljem fel az egyik vállamat." - Ugne S.

"A ránc. Amikor mosolygok, a szám egyik oldalán megjelenik két ránc, amit egyáltalán nem szeretek." - Greta R.

"A kezeim hatalmasak, és nagyon sok problémám van velük, amikor elegánsnak és kecsesnek kell lennem. Utálom őket." - Veronika

"Régen zsiráfnak hívtak: 'Ó, jön a zsiráf!' Leginkább a fiúk, akik alacsonyabbak voltak nálam. Eiffel-toronynak éreztem magam." - Ugne C

"Nagyon nagy az orrom, és nagyon nem szeretem. Ezt mondtam egyszer az anyukámnak is, aki azt mondta, talán tényleg." - Justina G.

"A legnagyobb tökéletlenségem a nagy rés a fogaim közt. Mindenki nyuszinak hívott, én pedig csúnyának láttam magam." - Laura J.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

"Nem szeretem a szemeimet. Nagyon kicsik és sötétbarnák." - Ieva S.

"Azt hiszem, az anyajegyeimet utálom. Néha azt mondják rájuk, 'ó, istenem, mennyire...' Az emberek csak... Nem is tudom." - Beatice

"Az orrom hegye azóta zavar, amióta modellkedem. Mások is beszéltek már az orromról." - Vaida S.

"Nem tökéletes és nem hollywoodi a mosolyom. Próbálom nem mutogatni, különösen a képeken." - Toma D.

"Azt hiszem, fiús alakom van, és emiatt bizonytalan vagyok. Néha szeretném nőiesebbnek érezni magam." - Migle L.

"Nem vagyok elégedett a derekammal, szerintem túl széles. Azt kívánom, bár tökéletes alakom lenne." - Erika N.

"Ezt írd le: gyönyörű vagy, mert tökéletlen vagy" - ezzel zárul a videó.

https://www.youtube.com/watch?t=47&v=-JnyUvQYoLE
Ezt is szeretjük