Erről beszélgess a barátod szüleivel az első találkozáson
3 téma, amivel nem fogsz mellé
Elkerülheted a kínos csendet, és könnyen elnyerheted a szimpátiát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Teljesen természetes, hogy izgatottság lesz úrrá rajtad, mikor a barátod úgy dönt, bemutat a szüleinek, hiszen nyilvánvalóan vágysz arra, hogy elnyerd a szimpátiájukat.

Fontos, hogy viselkedj velük kedvesen és tisztelettudóan, valamint, hogy a beszélgetésetek során számukra is kiderüljön, hogy talpraesett, intelligens lány vagy. Ha esetleg tanácstalan lennél abban a tekintetben, hogy milyen témákat vess fel, a következőkben olvashatsz néhány bombabiztos tippet.

Beszélgessetek a barátodról!

Az elsődleges téma, amivel biztosan nem foghatsz mellé, természetesen a barátod. Különösen a fiús anyákra jellemző, hogy szinte rajongásig imádják gyermeküket, így jó néven fogják venni, ha dicsérő szavakkal illeted őt. Elmondhatod, hogy milyen tisztelettudó, kedves és segítőkész, és hogy milyen ritka manapság az olyan nagyszerű felfogással rendelkező srác, mint ő.

Minden szülőnek jólesik az elismerés, tehát juttasd kifejezésre, hogy a barátod személyisége abszolút tükrözi, hogy milyen jó nevelést kapott. A szüleire pillantva esetleg megjegyezheted azt is, hogy most már pontosan tudod, hogy kitől örökölte a barátod a gyönyörű szemszínét vagy a remek testfelépítését.

Ha már belelendültetek a beszélgetésbe, nyugodtan kérdezősködhetsz a barátod gyerekkoráról, esetleg előhozakodhatsz azzal, hogy szívesen nézegetnél gyerekkori képeket. A szülők szeretnek nosztalgiázni, mesélni, ráadásul a képek nézegetése közben valószínűleg felmerülnek majd régi családi történetek, amelyeken jókat derültök, és ez közelebb hozhat benneteket egymáshoz. 

Mesélj magadról!

A barátod szülei az első találkozás alkalmával biztosan szeretnék minél jobban megismerni azt a lányt, akit a fiuk választott magának. Nyugodtan beszélhetsz az iskoládról, illetve a továbbtanulási szándékaidról, főleg akkor, ha jól állsz a tanulmányaiddal.

Mesélhetsz a jövőbeni terveidről, céljaidról, elmondhatod, mivel szeretnél foglalkozni, illetve, hogy hogyan képzeled el az életed a későbbiekben. Bátran szóba hozhatod, hogy milyen zenéket, filmeket szeretsz, milyen könyveket olvasol, vagy mivel töltöd a szabadidődet.

Elmesélheted esetleg, hogy mennyire szuper volt az a mozifilm vagy színdarab, amit legutóbb láttál, vagy láttatok a barátoddal, és ajánlhatod, hogy menjenek el ők is megnézni, ha egy kis kikapcsolódásra vágynak. Jó benyomást fogsz tenni a barátod szüleire, ha látják, hogy mennyire könnyen kommunikálsz, milyen tisztelettudó, kedves és érdeklődő lány vagy. 

Család

A választottad szüleit biztosan érdekli, milyen családi háttér van a lány mögött, akit a fiuk választott. Valószínűleg maguktól is fognak kérdezni a családodról, így ez hálás téma lehet. Ha van testvéred, és jó a viszonyotok, ne habozz ezt kiemelni, és azt is megemlítheted, hogy az anyukádnak vagy apukádnak hasonló a stílusa, mint a barátod szüleié, így biztosan jól kijönnek majd. 

Mesélhetsz a szüleid foglalkozásáról, a testvéred tanulmányairól vagy valamelyikük különleges hobbijáról. Áttérhetsz a barátod családjára is, megkérdezheted például, hogy sok unokatestvér van-e. Biztosan a barátod apukája és anyukája is szívesen mesél a rokonságról.

Ezt is szeretjük