Meleg fénybe borultak az ország temetői: gyönyörű fotókon az emlékezés jelei
Mindenszentek és halottak napja alkalmából 2017-ben is sokan gyújtottak mécseseket.

mecsesek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenszentek ünnepét november elsején, halottak napját pedig november másodikán tartja keresztény világ. Kovács Gergely okleveles posztulátor egy tévéműsorban elmondta, hogy az ikerünnepet a clunyi szerzetesek alkották meg, ők kapcsolták a mindenszentek ünnepéhez a halottak napját. Eredetileg az életről, a halál feletti diadalról, az örök életről szólt, és ezt a reményünnepet a mediterrán népek ma is fiesztával ünneplik - árulta el a szentté avatási ügyvivő.

A mindenszentek napja, vagy röviden mindszent az üdvözült lelkek emléknapja, a halottak napja pedig fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából az elhunytakról való általános, felekezetektől független megemlékezés napjává. Ezeken a napokon sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját.

Idén sincs ez másként, így tegnap este már mécsesek fényében fürödtek a temetők. A meghatóan szép, szívbe markoló látványt az ország több településén is megörökítették: nézd meg fotókon, milyen gyönyörű jelenséget hoz létre az emlékezés!

Főkép: MTI/Komka Péter

Ezt is szeretjük