Meleg fénybe borultak az ország temetői: gyönyörű fotókon az emlékezés jelei

Mindenszentek és halottak napja alkalmából 2017-ben is sokan gyújtottak mécseseket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenszentek ünnepét november elsején, halottak napját pedig november másodikán tartja keresztény világ. Kovács Gergely okleveles posztulátor egy tévéműsorban elmondta, hogy az ikerünnepet a clunyi szerzetesek alkották meg, ők kapcsolták a mindenszentek ünnepéhez a halottak napját. Eredetileg az életről, a halál feletti diadalról, az örök életről szólt, és ezt a reményünnepet a mediterrán népek ma is fiesztával ünneplik - árulta el a szentté avatási ügyvivő.

A mindenszentek napja, vagy röviden mindszent az üdvözült lelkek emléknapja, a halottak napja pedig fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából az elhunytakról való általános, felekezetektől független megemlékezés napjává. Ezeken a napokon sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját.

Idén sincs ez másként, így tegnap este már mécsesek fényében fürödtek a temetők. A meghatóan szép, szívbe markoló látványt az ország több településén is megörökítették: nézd meg fotókon, milyen gyönyörű jelenséget hoz létre az emlékezés!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Főkép: MTI/Komka Péter

Ezt is szeretjük