Milyen a kisujjad?

Ebben vagy tehetséges!

Kezed, illetve gyűrűs- és kisujjad elárulja, rendelkezel-e valamilyen átlagon felüli adottsággal, valamint képes vagy-e kibontakoztatni azt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyes emberek pontosan tisztában vannak vele, mihez akarnak kezdeni az életben, és kitartóan haladnak céljuk felé. Ezzel szemben mások soha semmiben nem biztosak, és csak sodródnak egyik foglalkozástól a másikig.

Ha az utóbbi csoportba tartozol, vagy úgy érzed, nem a megfelelő szakterületen tevékenykedsz, érdemes megvizsgálnod a kezedet. A kéz, illetve az ujjak alakja, vonásai ugyanis megmutatják, mihez van tehetséged.

Kezedben a kulcs

Ha nem tudod eldönteni, hogy tehetséges vagy-e valamilyen területen, jó hírrel szolgálhatunk: a kulcs a kezedben van. Kezed alakja, kis- és gyűrűsujjad, valamint életvonalad ugyanis nem csupán azt árulja el, rendelkezel-e valamilyen átlagon felüli adottsággal, hanem azt is, hogy képes vagy-e kibontakoztatni azt. Még akkor is érdekes információkra bukkanhatsz a tenyeredben, ha már ráleltél a célodra, és most elégedetten pihensz a babérjaidon.

Víz-kéz - alkotómunka

A tehetség egyik legegyértelműbb jele az úgynevezett víz-kéz, melynek fő jellemzője a hosszúkás, téglalap alakú tenyér, valamint a tenyérnél hosszabb ujj. Ha kezed ezeket a vonásokat őrzi, rendkívül érzelemgazdag, emocionális ember vagy, aki képességeit elsősorban valamilyen művészeti ágban, illetve az alkotói munka során bontakoztathatja ki.

Tűz-kéz - üzlet és pénzügyek

Ugyanakkor tehetségre utalhat a tűz-kéz is, melyhez hasonló alakú tenyér tartozik, ám ez esetben az ujjak kissé rövidek, de hajlékonyak. Ez utóbbi kézalak egyúttal dinamikus energiára és végtelen lelkesedésre is utal, ami megkönnyíti rendkívüli adottságod kibontakoztatását. Tehetségedet elsősorban valamilyen üzleti, illetve pénzügyi területen hasznosíthatod.

Ruganyosság

Bármilyen alakú is a kezed, fontos, hogy ruganyos legyen. A petyhüdtség ugyanis gyér motivációs hátteret, a kreativitás hiányát jelenti, ami miatt már az első zökkenőknél elkedvetlenedsz, illetve valamilyen oknál fogva nem tudod átültetni elképzeléseidet a gyakorlatba.

Ha azonban kezed hajlékony, ruganyos, az nem csupán a tehetség jelének tekinthető, de arra is utal, hogy terveidet kreativitásod felhasználásával meg is valósítod. Legyen szó alkotótevékenységről vagy üzleti ténykedésről, ötletgazdagságod segíteni fog céljaid elérésében.

Képes vagy-e kibontakoztatni tehetséged?

A ruganyosság jelzi, hogy mennyire vagy motivált, így már csak arra kell fényt derítened, hogy rendelkezel-e további olyan tulajdonsággal, mely lehetővé teszi a benned lévő tehetség kibontakoztatását. Kisujjad és gyűrűsujjad vizsgálatával megállapíthatod.

Hosszú kisujj

Ha a kisujjad hosszabb az átlagosnál, fontos számodra az önkifejezés, így a benned lévő kincset sem rejtegeted majd a világ szeme elől.

Amennyiben a rajta lévő bőr felülete sima - azaz nem látható rajta például bütyök -, elsősorban a megérzéseidre hallgatsz, és kellő motivációt érzel arra, hogy az ily módon kapott sugallatokat valamilyen formában megoszd másokkal. Az alkotófolyamatokban érzed magad leginkább otthon, a pénzügyi dolgokhoz nincs tehetséged.

A hegyes kisujjbegy pedig - különösen, ha mindkét kézen megfigyelhető - azt jelzi, képes vagy az intuíciódra támaszkodva engedni, hogy ötleteid szabadon áradjanak. Ha mindemellett kisujjad spatulás is, azaz a végénél kiöblösödik, szívesen kockáztatsz az önkifejezés módját illetően. Előnyben részesíted azokat a megoldásokat, melyek megosztják a közvéleményt, ám éppen ezért figyelemfelkeltőek. Ha kisujjad így végződik, az alkotókészség mellett a pénzügyekhez is értesz egy keveset.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hosszú gyűrűsujj

Ha a gyűrűsujjad hosszú, szépen formált, nagy valószínűséggel tehetséges vagy valamely - vagy akár több - művészeti ágban, ám ahhoz, hogy ezt kifejezd, jóval többre van szükség puszta érdeklődésnél. A rajta lévő bőrlécrajzolat sokat elárul attitűdödről. Nagyon jó ómen, ha a vonalak gyűrűszerűen veszik körül egymást: ez esetben ugyanis kellőképpen eltökélt vagy ahhoz, hogy nem mindennapi elképzeléseidet a gyakorlatba is átültesd, és az önérvényesítés sem okoz gondot számodra. Amennyiben pedig az ujjbegyed hegyes, a fentiekhez kifinomultság és stílusérzék is párosul, így a siker szinte garantált.

Cikkünk Jane Struthers A tenyérjóslás bibliája című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • siker
  • horoszkóp

Miben lehetsz sikeres?

Ezt is szeretjük