Újabb menekülthullám várható: tömegesen érkezhetnek Európába
Az uniós országok kétféleképpen reagálnak.

menekulo
beauty and style
Top olvasott cikkek

Július-augusztusban a migrációs nyomás növekedésére lehet számítani elsősorban a tengeri útvonalakon, a nyáron jelentős tömegek indulnak el Európa felé - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte: 2015 óta azt tapasztalják, hogy a tengeri útvonalakat tavasztól őszig próbálják meg a legtöbben igénybe venni, hiszen az év többi szakaszában a viharos, szeles idő, a hideg víz akadályozza a migránsok indulását.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint a kérdésben "két nézőpont ütközik európai szinten", az egyik azt mondja ki, hogy az Európai Unió határán, vagy ha lehet, az európai határokon kívül létrehozott, úgynevezett hot spotokban kell ellenőrizni az EU-ba bevándorolni akarókat, és csak azokat szabad beengedni, akik valóban jogosultak menedékjogra.

A másik vélekedés szerint "be kell őket engedni", itt kell elbírálni a menedékkérelmüket, és ha nem felelnek meg a feltételeknek, vissza kell irányítani őket oda, ahonnan jöttek, vagy ahol először léptek az EU területére. A kormány a második megoldást "semmilyen módon, semmilyen nyomásra" nem fogadja el - mondta a főtanácsadó.

Ezt is szeretjük