Mennyire vagy kreatív?

Ujjad elárulja

Lábfejed szimbolikáján keresztül betekintést enged lelkedbe, miközben adottságaidról és képességeidről is árulkodik.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
A láb és a lélek kapcsolatát már az ősi civilizációk is ismerték, ám a tradicionális orvoslás elterjedésével lassan feledésbe merült. Aztán az elmúlt évtizedekben az ősi tudás ismét napvilágra került, és napjainkban egyre szélesebb körben alkalmazzák. A lábfejnek sajátos szimbolikája van, amely betekintést enged a lélekbe, miközben adottságaidról és képességeidről is árulkodik. Ily módon lábujjaid hosszából és és formájából egyebek mellett arra is következtethetsz, hogy mennyire vagy kreatív, sőt, azt is megtudhatod, hogy a benned lévő teremtő erőt miként tudod kiaknázni.
 

Hosszú lábujjak

Minél hosszabbak a lábujjaid, annál hosszabbak azok a bizonyos láthatatlan antennáid, és ily módon annál jobbak a lehetőségeid arra, hogy venni tudd az univerzumból jövő információkat. A hosszabb lábujjú emberek hajlamosabbak a kreatív gondolkodásra, míg azok, akiknek nagyon rövid a lábujjuk, az ő ötleteik, megvalósításában jeleskedhetnek.
 
Ugyanakkor a hosszabb lábujjúak gyakran keltenek olyan benyomást, mintha egy másik dimenzióban tartózkodnának. Újabb és újabb inspiráció után kutatnak, de nem minden esetben képesek megbirkózni az elmélet gyakorlatba való átültetésével.

Ha a negyedik lábujj hosszabb, mint a nagylábujj

Ez esetben a kreativitás valószínűleg nem a legerősebb oldalad, ám vezetői képességeidnek köszönhetően garantáltan sikerre viszed mások elképzeléseit. A Nagyon nagy ő című filmben Hal, a főszereplő barátja elmeséli, hogy azért vetett véget a kapcsolatának egy igen vonzó lánnyal, mert annak hosszabb volt a negyedik, mint a nagylábujja. Akár egyszerűen csak ráhibázott a forgatókönyvíró, akár tudatosan írta ezt, Hal barátjának igaza volt: a nagylábujjnál hosszabb negyedik lábujj irányításra való hajlamot jelez, és a legkevésbé sem vall olyan nőre, amilyenre Hal vagy a haverja vágyott.

Hajlott lábujjak

A kreativitás nemcsak arról szól, hogy például tudsz-e festeni vagy sem. Ezt a képességet lényegében minden szakmában ki lehet aknázni. A sebésznek roppant kreatívan kell gondolkodnia ahhoz, hogy egy-egy műtétet a lehető legjobban végezhessen el. Az újságírónak esetleg teljesen szokatlan nézőpontból kell ábrázolnia valamit a tényfeltárás során és így tovább.
 
Mint minden emberben, valamilyen szinten benned is megvan az ötletek és elképzelések megragadásának és kivitelezésének képessége. Ám egy dolog a veled született képesség, és megint más annak kiaknázása. A hajlott lábujjak arra utalnak, hogy a kreativitásodban rejlő lehetőségeket nem tudod teljes mértékben kibontakoztatni.

Lehetséges, hogy szűkebb vagy tágabb környezeted jelenti az akadályt, de az sem zárható ki, hogy az okot saját magadban kell keresni – például tartasz attól, hogy nemcsak azért kell felelned, amit létrehoztál, hanem annak esetleges kudarcáért is.

Elképzelhető, hogy a fellegekben jársz, mint egy szórakozott professzor, és csak nagy nehézségek árán tudod megvetni lábadat a valóság talaján. Így aztán lábujjaid megpróbálnak a földbe kapaszkodni, igyekezvén visszatartani attól, hogy elússz valamiféle elméleti, éteri irányba.

Összenyomott lábujjak

Az összenyomott lábujjak arra utalnak, hogy valami miatt elnyomod magadban kreatív erőidet. Lehet, hogy olyan közegben élsz, ahol nincs tere az önálló gondolatoknak, esetleg a környezetedben lévők saját szemléletmódjuk elfogadására próbálnak kényszeríteni.
 
Ha a negyedik lábujjad préselődik össze, valószínűleg nem szereted eléggé magad, ami már önmagában is akadályoz az önkifejezésben – a helyzetet pedig csak súlyosbítja a nem kellőképpen elfogadó és támogató környezet. Ha a harmadik lábujjad érintett, alacsony az önbecsülésed, emiatt nem tudsz küzdeni azért, amiben hiszel.
Az is lehet, hogy miközben azon vagy, hogy megfelelj olyan embereknek, akik a földbe döngölik az elképzeléseidet, egyre inkább elveszíted az énképedet – ez pedig előbb-utóbb nagymértékű elfojtott agressziót eredményez, ami aztán időben valamilyen destruktív formában tör utat magának.
 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha a második lábujjad elnyomott, talán megengedted valakinek, hogy lábbal tiporja gondolataidat, de az is lehet, hogy te magad fojtottad vissza őket, hogy képes legyél elfogadni mások nézeteit. A kislábujj elnyomottsága azt jelzi, hogy hátat fordítottál saját hitednek, majd elfojtottad a benned lévő kreatív erőket, hogy könnyebben beilleszkedj egy közösségbe vagy struktúrába.
 
Cikkünk Ann Gadd Mit üzen a lábad? - A talp a lélek tükre című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • jellem
  • láb

Mutasd a lábad!

  • érzelmek
  • pszichoszomatikus

Izzadó, kellemetlen szagú láb?

Ezt is szeretjük