Megrohamozták az emberek a Nemzetit
Katasztrófaturizmus Alföldi és Stohl miatt
Képtelenség jegyet szerezni a Nemzetibe szeptemberig.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Nemzeti Színházba képtelenség jegyet szerezni szeptemberig többek között Az ember tragédiája, az Úri muri és a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című darabokra - tudtuk meg. Az érdeklődés akkora, hogy még az informális csatornákon keresztül se lehet rájuk bejutni. 

Alföldi sajtótájékoztatót tart. Fotó: MTI, Kollányi Péter

A példátlan érdeklődés hátterében egyrészt az áll, nem lehet tudni, hogy a fenti darabokban Stohl Andrást meddig láthatjuk még a színpadon, hiszen kérdéses, hogy másodfokon is letöltendő börtönbüntetést szabnak-e ki rá.

A másik ok, hogy a Jobbik a Parlamentben többször bírálta a Magyar ünnep című darabot, mert abban Nagy-Magyarország-térképre maszturbálnak a katonák. 

Mint megtudtuk, ez valóban így volt, ám a felháborodás után Alföldi úgy döntött, hogy a színészek ne szemben, hanem a közönségnek háttal állva adják elő a kérdéses jelenetet, és a térkép is eltűnt.

Úgy tudjuk, emiatt a jelenet miatt döntött a Művészetek Palotájának vezetője is úgy, hogy a Nemzeti Színházba "száműzi" a darabot, pedig a premier eredetileg a Műpában lett volna.

KDNP, Jobbik: Alföldi monnyon le!

Mint ismert, a Jobbik és a KDNP hónapok óta követeli Alföldi Róbert leváltását, akinek egyébként 2013-ig van szerződése a színházzal.

Hogy mi lesz Alföldi sorsa, azt nem lehet tudni, csütörtökre hívta be magához az igazgatót Réthelyi Miklós miniszter, hogy elbeszélgessen vele legutóbbi kijelentéséről.

Alföldi egy sajtótájékoztatón a Jobbikhoz közeli Nemzeti1 Televízió munkatársának, Sinkovits Szilviának kérdésére reagált, aki a színházigazgatótól azt kérdezte: azok után, hogy nagy írók műveit provokatív és megosztó módon vitte színpadra, nem gondolja-e, hogy le kellene mondania.

Alföldi először röviden egy nemmel válaszolt, majd visszakérdezett, hogy az újságíró melyik műre gondol, és melyik előadást látta egyáltalán, amelynek alapján ez a véleménye alakult ki. Az újságírónő bevallotta, hogy nem látta a darabokat, viszont látta Madách Az ember tragédiájának római színében az "orális jelenetet".

Alföldi erre azt ajánlotta az újságírónőnek, hogy olvassa el a római színt. Sinkovits Szilvia ezt követően azt kérdezte, az igazgató megnézetné-e egy 12 évessel a darabot, mire Alföldi közölte: "Meg bizony, önnek pedig kívánok ilyen orális szexet, innentől kezdve egész életében."

Ezt is szeretjük