A férfi, aki 300 évig élt: feltalálta a fiatalság elixírjét?
Ismerj meg hét hátborzongató esetet a történelemből, amely máig megoldatlan maradt.

Dia

	Amelia Earhart esete	Amelia Earhart, első jelentős pilótanő a hosszútávú repüléssel kísérletezett, és több rekordot is felállított a szakmájában. Egy hosszú út után a nő és navigátora, Fred Noonan úgy döntöttek, még tovább merészkednek, és 1937. július 1-én elindultak Új-Guineából, hogy elérjék a mintegy 3500 kilométerre a Csendes-óceán közepén fekvő Howland-szigetet. Másnap még több rádióüzenet is érkezett a gépről, de a végső célt sosem érték el. Sem a repülőt, sem utasait nem találták meg, és a hatóságok a nyomozás után sem tudtak magyarázattal szolgálni.	Kapcsolódó cikk:	Hátborzongató eltűnések és halálesetek »

Amelia Earhart esete

Amelia Earhart, első jelentős pilótanő a hosszútávú repüléssel kísérletezett, és több rekordot is felállított a szakmájában. Egy hosszú út után a nő és navigátora, Fred Noonan úgy döntöttek, még tovább merészkednek, és 1937. július 1-én elindultak Új-Guineából, hogy elérjék a mintegy 3500 kilométerre a Csendes-óceán közepén fekvő Howland-szigetet. Másnap még több rádióüzenet is érkezett a gépről, de a végső célt sosem érték el. Sem a repülőt, sem utasait nem találták meg, és a hatóságok a nyomozás után sem tudtak magyarázattal szolgálni.

Kapcsolódó cikk:
Hátborzongató eltűnések és halálesetek »

Fotó: hu.wikipedia.org

Dia

	Az Anjikuni-törzs eltűnése	A prémvadász Joe Lebelle 10 napos szabadtéri vadászat után örömmel konstatálta, hogy ismerős környékre ért: egy apró eszkimó falut pillantott meg a közelben, ahol már korábban is járt. Ám amikor beért a településre, azzal kellett szembesülnie, hogy a házak üresen állnak, csak az állatok maradtak a faluban. Minden úgy nézett ki, mintha néhány órával azelőtt az összes lakó fogta volna magát, és egyszerűen odébbált volna. A törzs sosem került elő, és a rendőrség sem tudta kideríteni, mi történhetett pontosan.

Az Anjikuni-törzs eltűnése

A prémvadász Joe Lebelle 10 napos szabadtéri vadászat után örömmel konstatálta, hogy ismerős környékre ért: egy apró eszkimó falut pillantott meg a közelben, ahol már korábban is járt. Ám amikor beért a településre, azzal kellett szembesülnie, hogy a házak üresen állnak, csak az állatok maradtak a faluban. Minden úgy nézett ki, mintha néhány órával azelőtt az összes lakó fogta volna magát, és egyszerűen odébbált volna. A törzs sosem került elő, és a rendőrség sem tudta kideríteni, mi történhetett pontosan.

Fotó: img0.liveinternet.ru

Dia

 	A fiatalság elixírje  	A feltehetően magyar származású Saint-Germain gróf azt állította, feltalálta a fiatalság elixírjét, és ő maga 300 éves. A 18. században több leírás is született róla. Az 1700-as évek elején és a század végén íródott feljegyzések is mind negyvenes férfinak említik a grófot, aki ez idő alatt mintha nem öregedett volna. Saint-Germain születési helye és ideje sem tisztázott, halálának időpontját 1784 elejére teszik, de még a 19-20. században is többen látni vélték a grófot.

A fiatalság elixírje

A feltehetően magyar származású Saint-Germain gróf azt állította, feltalálta a fiatalság elixírjét, és ő maga 300 éves. A 18. században több leírás is született róla. Az 1700-as évek elején és a század végén íródott feljegyzések is mind negyvenes férfinak említik a grófot, aki ez idő alatt mintha nem öregedett volna. Saint-Germain születési helye és ideje sem tisztázott, halálának időpontját 1784 elejére teszik, de még a 19-20. században is többen látni vélték a grófot.

Fotó: hu.wikipedia.org

Dia

	A roswelli ufóbaleset	Gyökeresen megváltoztatták az amerikai kisváros életét az 1947. július 2-án történtek: aznap ugyanis az égből érkező, ismeretlen tárgy csapódott a földbe Roswellben. A hivatalos verzió szerint feltehetően egy meteorológiai léggömb zuhant le, ám ezt csak kevesen hiszik el: meggyőződésük, hogy földönkívüliek járműve ért földet szerencsétlenül.	Kapcsolódó cikk:	A roswelli ufóbaleset »

A roswelli ufóbaleset

Gyökeresen megváltoztatták az amerikai kisváros életét az 1947. július 2-án történtek: aznap ugyanis az égből érkező, ismeretlen tárgy csapódott a földbe Roswellben. A hivatalos verzió szerint feltehetően egy meteorológiai léggömb zuhant le, ám ezt csak kevesen hiszik el: meggyőződésük, hogy földönkívüliek járműve ért földet szerencsétlenül.

Kapcsolódó cikk:
A roswelli ufóbaleset »

Fotó: taringa.net

Dia

	A Mary Celeste kísértethajó	A Mary Celeste 1872. november 4-én indult útjára, hogy alkoholt szállítson Amerikából Olaszországba. Benjamin Spooner Briggs feleségével, lányával, valamint a hajó nyolc fős legénységével utazott. A kapitány 21 napon keresztül naplót vezetett, bejegyzései egyre rövidültek, de nem árulkodtak semmi furcsaságról. December elején egy arra járó vitorláshajó bukkant rá a céltalanul sodródó, üres hajóra. A tárgyakon látszott, hogy használták őket: félig terítve volt az asztal a reggelihez, a kapitány harmóniumán pedig egy kinyitott kotta hevert. Sosem derült ki, mi történt a hajón utazó emberekkel.

A Mary Celeste kísértethajó

A Mary Celeste 1872. november 4-én indult útjára, hogy alkoholt szállítson Amerikából Olaszországba. Benjamin Spooner Briggs feleségével, lányával, valamint a hajó nyolc fős legénységével utazott. A kapitány 21 napon keresztül naplót vezetett, bejegyzései egyre rövidültek, de nem árulkodtak semmi furcsaságról. December elején egy arra járó vitorláshajó bukkant rá a céltalanul sodródó, üres hajóra. A tárgyakon látszott, hogy használták őket: félig terítve volt az asztal a reggelihez, a kapitány harmóniumán pedig egy kinyitott kotta hevert. Sosem derült ki, mi történt a hajón utazó emberekkel.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

 	Rejtélyes morajok  	A Föld több pontjáról érkeztek beszámolók egy bizonyos rejtélyes, harsonaszóhoz hasonlatos morajlásról. Senki sem tudja pontosan megállapítani, honnan jön a hang, de olyan, mintha a föld alól szólna, és aki már hallotta a zajt, nem elégszik meg a tudományos magyarázattal sem, mely szerint a bolygónk természetes háttérzajáról van szó. A furcsa zúgást a világvége hangjaiként is emlegetik.  	Kapcsolódó cikk: 	Különös zajokat hallani a föld alól »

Rejtélyes morajok

A Föld több pontjáról érkeztek beszámolók egy bizonyos rejtélyes, harsonaszóhoz hasonlatos morajlásról. Senki sem tudja pontosan megállapítani, honnan jön a hang, de olyan, mintha a föld alól szólna, és aki már hallotta a zajt, nem elégszik meg a tudományos magyarázattal sem, mely szerint a bolygónk természetes háttérzajáról van szó. A furcsa zúgást a világvége hangjaiként is emlegetik.

Kapcsolódó cikk:
Különös zajokat hallani a föld alól »

Dia

	Eltűnések a Bermuda-háromszögben	A Bermuda-háromszöget az ördög háromszögeként is emlegetik. Az elnevezés abból adódik, hogy a térség határai képzeletbeli háromszöget alkotnak, és számos rejtélyes, megoldatlan vagy megmagyarázhatatlan eltűnés fűződik a területhez. Sokan misztikus erőt tulajdonítanak a helynek, mások szerint azonban a Bermuda-háromszög rejtélye nem más, mint egy jól felfújt legenda.	Kapcsolódó cikk:	A Bermuda-háromszög legrejtélyesebb esete »

Eltűnések a Bermuda-háromszögben

A Bermuda-háromszöget az ördög háromszögeként is emlegetik. Az elnevezés abból adódik, hogy a térség határai képzeletbeli háromszöget alkotnak, és számos rejtélyes, megoldatlan vagy megmagyarázhatatlan eltűnés fűződik a területhez. Sokan misztikus erőt tulajdonítanak a helynek, mások szerint azonban a Bermuda-háromszög rejtélye nem más, mint egy jól felfújt legenda.

Kapcsolódó cikk:
A Bermuda-háromszög legrejtélyesebb esete »

Fotó: blog.livedoor.jp
Ezt is szeretjük
Fotó: