3 meglepő és hasznos dolog, amire a Google-t használhatod

A világ legnépszerűbb keresőrendszere több lehetőséget rejt magában, mint gondolnád.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az interneten számos kereső érhető el, a Google profizmusa azonban utolérhetetlen. A kereső bárki számára könnyen használható, teljes mértékben átlátható, a találatok pedig olyan sorrendben jelennek meg, ahogy arra a kereső személynek szüksége van.

Az egyes weboldalak tartalmában végzett keresésen túl a Google segítségével lehetőséged van képek, fórumbejegyzések, sőt, akár árucikkek közötti keresésre is, emellett pedig olyan hasznos funkciókkal is rendelkezik, mint a számológép vagy éppen a térképkereső. De mire jó még a Google?

Videók minden mennyiségben: Google Video

A videómegosztó portálok jó ideje nagy népszerűségnek örvendenek azok körében, akik szívesen próbálgatják szárnyaikat amatőr operatőrökként, hiszen ezekre az oldalakra bárki szabadon feltöltheti kedvenc házi videóját, és megoszthatja azt másokkal.

A videómegosztó oldalak előnye továbbá, hogy olyan kincsnek számító felvételek is megtalálhatók az adatbázisukban, mint például a Holdra szállásról készült videók vagy éppen az évtizedekkel ezelőtt élt nagy jazz-legendák híres koncertfelvételei.

Az egyes oldalakon is lehetőség van keresésre, a Google segítségével azonban egyszerre kereshetsz a létező összes videómegosztó portál kínálatában.

A keresést segíti, hogy a videók képként jelennek meg a Google Video felületén, alattuk láthatod, hogy melyik weboldalról származnak, illetve azt is, hogy milyen minőségű felvételről van szó.

Nem okoz gondot többé a nyelv: Google Fordító

Az interneten egyre több a magyar nyelvű tartalom, ám még ma is a világnyelvnek számító angol az, amit a weboldalak többsége használ. Ha nem beszélsz angolul, ma már akkor is könnyedén eligazodhatsz az interneten, köszönhetően a Google-nek. A Google Fordító  tulajdonképpen egy online szótár, mely azonban nem nyelvtani alapon elemzi az adott szöveget, hanem statisztikai adatok alapján. A fordítás eredménye a nyelvtan tekintetében így hagy némi kívánnivalót maga után, ám jelentős mértékben segíti az idegen nyelvű szövegek lényegének megértését. A Google Fordító használata egyszerű, ráadásul már gépelés közben dolgozik: elég csak elkezdened írni a szöveget, a fordítás azonnal megjelenik a szövegdoboz alatt.

A Google Fordítót folyamatosan fejlesztik, ráadásul ebben a felhasználók is részt vehetnek fordítási javaslataikkal, melyek a Google ígérete szerint bekerülnek a következő változatba.

Tudtad?
A Google segítségével egész weboldalakat olvashatsz magyarul. Csak annyi a dolgod, hogy a keresési találat mellett megjelenő Oldal lefordítása feliratra kattintasz. A fordítás eredménye nyelvtanilag ekkor sem helyes, de a szövegek tartalma így is értelmezhető.

A legegyedibb kezdőoldal: iGoogle

Minden egy helyen, amire csak szükséged van - röviden így lehet jellemezni az iGoogle-t, a Google kezdőlap-szolgáltatását, melyet aszerint alakítasz, ahogy az neked a legjobban megfelel. A szerkeszthető kezdőoldalt te állíthatod össze: elhelyezhetsz rajta időjárás-jelentést, kiteheted a fényképeidet, beállíthatod, hogy milyen weboldalak hírei jelenjenek meg rajta rendszeresen, de saját naptárt is készíthetsz, sőt, akár a Hold állását is naponta figyelemmel követheted. Külön dobozban helyezheted el a Google Fordítóját, ha pedig van Gmail levelezőfiókod, akkor annak kezdőoldalát is.

Az úgynevezett gadgetek, azaz a szolgáltatások dobozainak száma magyar nyelven korlátozott, angolul azonban rendkívül széles a skála.

Beállíthatod a Skype-ot, kiteheted a Word-dokumentumokat, sőt, videómegosztó portált is beállíthatsz, ha kedved tartja.

Ezt is szeretjük