Hihetetlenül jól nézett ki D. Tóth Kriszta földig érő szoknyában

Elkápráztatta vendégeit is

Műsorvezetőként most nem a tévében lépett föl. (x)

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

"Sokfélék vagyunk, nem hiszünk a dogmákban, de hiszünk a közösség erejében. Magunkat nem vesszük annyira komolyan, de a munkánkat és ügyeinket igen. Nem akarunk megfelelni senkinek."

Ezzel a mottóval indította el március 8-án a budapesti Akácfa 47. szám alatt található Mazel Tov új, a WMN-nel közös programsorozatát, melynek középpontjában maga a nő áll. Hogyan gondolkodnak? Hogyan érvényesülnek, sokszor igen férfias pályákon? Kik a feltörekvő generáció legtehetségesebb hölgy tagjai? Ezeket a kérdéseket járja körül vendégeivel hétről hétre D. Tóth Kriszta - a WMN alapító főszerkesztője - a kerekasztal körül. A színpadon laza, kötetlen hangulatú, de értékteremtő és tartalmas tematikus beszélgetések, érdekes vendégek és a WMN oldalán már megszokott összekacsintó, vidám hangulat.

Kerti mulatság minden időben

Azóta három alkalom valósult meg, és kétségtelenül betartották a szavukat. Az első esemény a Jó mulatság, női munka címet viselte, igazán karakán meghívottakkal: Szalay Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes; Prónay Zakar Gina start up vállalkozó, életmód-tanácsadó, WMN-szerző; Bombera Kriszta ATV műsorvezető-szerkesztő, Kormos Anett WMN-szerző.

Szikrázó hangulat uralta a színpadot, a szó legpozitívabb értelmében, a kedélyt pedig még inkább fokozta Falusi Mariann felcsendülő hangja, ugyanis a szervezők arra is figyelnek, hogy zenei töltete is legyen az estéknek. Főleg egy ilyen kiváló és meghitt, nyarat sugárzó örök kertben, mint amilyen a Mazel Tov.

A helyszínen felbukkanó idézetek, fogós szószösszenetek, illetve a dekoráció részeként viselkedő festmények és printek sem véletlenek, a programsorozattal párhuzamban megnyílt az Én most már örökké repülni fogok kiállítás, melynek kurátora, Oltai Kata - aki a későbbiekben a beszélgetések egyikében is aktívan részt vett - olyan művészek munkáit sorakoztatta fel, mint Fajgerné Dudás Andrea, Gáldi Vinkó Andrea, Oláh Orsolya, Szabó Eszter Ágnes és Ujj Zsuzsi. Bátran kijelenthető, érezni, ahogy a nőiség díszíti a teret, és szorosan összekapcsolódik a hirdetett gondolatmenettel.

A március 16-i Mindennapi feminizmusunkat add meg nekünk ma! vendégei az imént említett Oltai Kata művészettörténész, kurátor; Szél Dávid pszichológus; Fiala Borcsa újságíró, WMN-szerző; dr. Gyurkó Szilvia jogász, aktivista, WMN-szerző; valamint Polgár Odett énekesnő voltak, akik együttesen egy olyan sokszínű palettát alkottak eme mindennapi, de még mindig merész témában, hogy a közönség soraiban tisztán kivehető volt, ahogy megrezzennek a nézők, és legszívesebben felszaladnának a színpadra ők maguk is.

D. Tóth Kriszta pedig elég szemfüles volt ahhoz, hogy észrevegye, és segítőkészen fogadta a kérdéseket, megjegyzéseket, de még az építő kritikát is. Mint ahogyan ezt tőle megszoktuk és elvárjuk. Mindezek után valószínűleg mindenki nevében mondható, hogy kellemes türelmetlenséggel vártuk a március 22-i alkalmat, amikor Déri Szilviát, a Házisáfrány íróját, a Főzni szexi című könyv szerzőjét; Márk Szonját, az Édesem cukrászda tulajdonosát; Gere Andrea borászt és Szentesi Éva WMN-szerzőt, írót hallgathattuk az Ízek, nők, szerelmek témában.

D. Tóth Krisztát idézve lehetne ez az est egy népmese névadója is: a borász, a cukrász, a konyhaboszi és a hedonista. De ennél sokkal komolyabb témákról volt szó. Még szerencse, hogy mi nők, humorunknál vagyunk minden körülmények között, és végignevettük ezt az estét is.

Regisztrálj a negyedik alkalomra!

Az utolsó előadásról egyelőre annyit tudni, hogy március 30-án kerül rá sor, a regisztráció azonban már javában zajlik az esemény Facebook-oldalán.

Kemény Zsófi író, költő, slammer; Kemény Lili filmrendező; Fiala Borcsa WMN szerző; Deli Csenge WMN-szerző és Schoblocher Barbi énekesnő társaságában fog telni, akik az új generációt képviselve zárják majd le ezt a nagyszerű, eseménydús márciust meséléssel, megbeszéléssel, nevetéssel és gyöngéd sóhajokkal.

Ezt is szeretjük