Breaktáncosok a Mária című musicalben
Csak ma és holnap!
Összesen két alkalommal, december 11-12-én láthatod Debrecenben a monumentális előadást!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Monumentális előadásra készül a Csokonai Színház: Szarka Tamás Mária című új musicaljének debreceni bemutatója nagyszerű szereposztásban, lenyűgöző díszletek között kerül színre december 11-én és 12-én 19 órától a debreceni Főnix Csarnokban.

Főnix Csarnok

Az ősbemutató rendezője Vidnyánszky Attila. Az előadás szereplői Újhelyi Kinga, Bakos-Kiss Gábor, Mészáros Tibor, Olt Tamás, Pápai Erika, Rácz József, Földes László Hobo és Fehér Éva. A két ősbemutató előadáson a Hegedűs szerepében a szerző, Szarka Tamás is színre lép.

Mária

A szállást kereső Mária történetét dolgozza fel a Ghymes egy üttes frontembere, Szarka Tamás elementáris erejű zenében és költői képekben megálmodott musicalje.

Kétezer évvel ezelőtt elindul Mária, hogy hosszú küzdelmes utat bejárva, kitaszítva, végül világra hozza a Megváltót. Korunk heródesi őrületében, ahol az önelégült Ego tombolva járja luciferi győzelmi táncát, egyszer csak tiszta hangként felbukkan Mária, és félénken suttogja: Fénnyel szóló csillagok, mondjátok meg végre, hol vagyok!

A Csokonai Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok közös produkciójaként megvalósuló előadás 2012 augusztusában látható majd a szegedi Dóm tér hatalmas színpadán is

Egy gyönyörű történet... Szarka Tamás a Máriáról

- Máriát és Józsefet fegyveresek üldözik, a kovács kizárja őket a házából, és mindezek után, a teljes kiszolgáltatottságban mégis megtörténik a csoda, megszületik Jézus. Az eredeti történet önmagában gyönyörű, ökomenikus, bármely vallásba szépen illeszkedne – mindenki megszívlelheti, bárhol éljen is - mondja Szarka Tamás, a Mária című új magyar musical szerzője.

Tánclátvány - Gemza Péter, a Mária koreográfusa

A monumentális és látványos produkció tánckarában sokan az debreceni Ady Endre Gimnázium és a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai, vannak hallgatók is a Debreceni Egyetemről. A csapatot erősítik a Hajdú Néptánc Együttes, a Valcer, a Pi-Cool Hip Hop Sport SE, a Harmónia Dance Stylers tagjai, valamint a nyíregyházi Abovo csoport breaktáncosai. A sokszínű társaság egységes tánckarrá kovácsolásában a koreográfust asszisztense, Tőke László táncos segíti.

– Vidnyánszky Attila kérése az volt a heródesi őrület megjelenítéséhez, hogy minél töredezettebb legyen a mozgás, minél kevésbé hasonlítson a táncra. Olyan mozgássor legyen, amely az evésből ivásból alakul ki, olykor pedig kiszakad ebből egy-egy szólista, akik Heródest mulattatják táncaikkal. Próbálják mindenféle vágyaikat kielégíteni, de már belefáradtak, nincs már mit kitalálniuk – magyarázza a koreográfus.

Mária
Helyszín: Főnix Csarnok, Debrecen Kassai út 28.
Időpont: 2011. december 11-12.
Jegy: Jegyedet itt válthatod meg!

Kép: www.panoramio.com

Ezt is szeretjük