Hónapokig zaklatták a 17 éves színésznőt: először beszélt nyíltan a történtekről

Maisie Williams osztálytársai miatt hagyta ott az iskolát.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van olyan sztár, aki önszántából hagyja ott az iskolát, mások viszont azért kénytelenek eljönni, mert társaik ellehetetlenítik a helyzetüket.

Ez történt a Trónok harca 17 éves sztárjával, Maisie Williamsszel is: miután a többiek folyamatosan piszkálták és zaklatták, úgy döntött, otthagyja a sulit.

Már a neten is zaklatták

Maisie Williams most először beszélt nyíltan arról, min ment keresztül az iskolában, mielőtt úgy döntött, kilép. A színésznő a brit Radio 1 interjújában mesélte el, mekkora problémákat okozott neki az ismertség: társai folyton belekötöttek, szavakkal bántották, és a végén már az interneten keresztül is zaklatták.

- Én voltam az első, akinek ilyen lehetősége adódott - mesélte az interjúban. - Azt mondogatták nekem, a többiek csak féltékenyek, de ettől semmivel sem éreztem jobban magam. Ettől még ugyanúgy fáj, és ugyanúgy csinálni fogják.

Maisie elmondta, sokszor ült zokogva a bátyja szobájában, és arra is emlékszik, amikor egyszer az édesanyjával utazott a vonaton, és alig bírta visszafojtani a sírást, mert a telefonjára egymás után érkeztek a gonoszkodó üzenetek. Végül arra jutott, hogy csak úgy vethet véget az egésznek, ha otthagyja az iskolát, és törli magát a közösségi oldalakról is - elmondása szerint ez hatásos megoldásnak bizonyult.

Az angol színésznő mostantól amikor csak teheti, szót emel az internetes zaklatás ellen, és arra figyelmeztet, soha senki ne írjon le olyat, amit személyesen nem mondana vagy tenne meg.

Ha téged is hasonló élmények érnek az iskolában, nem biztos, hogy az a megoldás, amit a színésznő tett. Olvasd el korábbi cikkünket a témában, és tudd meg, kitől kérhetsz segítséget!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sztárok, akik otthagyták a sulit

Nem követendő példa, de sok sztár döntött úgy fiatalon, hogy az iskola helyett a karrierjére koncentrál. Nézd meg, kik ők!

Ezt is szeretjük