Jobb ember leszel, miután ezt elolvastad! 12 bölcsesség egy igazi példaképtől
Persze nemcsak elolvasnod kell, megfogadni sem árt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

1869. október 2-án született Mohandász Karamcsand Gandhi jogász, India politikai és spirituális vezetője, az indiai függetlenségi mozgalom vezéralakja, békeaktivista, természetgyógyász.

Követőitől később a Mahátma tiszteletbeli nevet kapta, amelynek jelentése nagy lélek. A világ ma is ezen a néven ismeri, örökérvényű bölcsességei pedig napjainkig fennmaradtak. Születésének évfordulója alkalmából olvasd el Mahátma Gandhi válogatott mondatait, és igyekezz megfogadni őket!

Mahátma Gandhi bölcsességei

"Használd az igazságot az üllődnek, az erőszakmentességet a kalapácsodnak, és utasíts el mindent, ami nem állja ki az igazság üllőjének és az erőszakmentesség kalapácsának próbáját."

"Önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában."

"Nem veszítheted el a hited az emberiségben. Az emberiség egy óceán; ha pár cseppje piszkos is, az óceán maga nem lesz piszkos."

"Oktalanság, ha túlságosan bizonyosak vagyunk önnön bölcsességünkben. Egészséges, ha eszünkbe véssük, hogy a legerősebb is elgyengülhet és a legbölcsebb is hibázhat."

"Élj úgy, mintha ma lenne az utolsó napod. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

"A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát."

"A gyengék sohasem bocsájtanak meg. A megbocsájtás az erősek erénye."

"Az összes aranyunk és ékszerünk sem képes csillapítani az éhségünket és oltani a szomjunkat."

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban."

"Boldogság az, ha amit gondolsz, amit mondasz és amit teszel, összhangban vannak egymással."

"Bármit teszel, jelentéktelen lesz, de nagyon fontos, hogy megtedd."

"Bármikor, amikor a csüggedés lesz rajtam úrrá, csak arra gondolok, hogy a történelemben az igazság és a szeretet mindig győzedelmeskedett. Voltak ugyan zsarnokok és gyilkosok, és volt idő, amikor legyőzhetetlennek tűntek, de végül mindig elbuktak - gondolj csak bele, mindig."

Kép: commons.wikimedia.org

Ezt is szeretjük