Mi az, amit Orbán Viktor kétszeri kétharmad után sem mer megtenni?
Bemutatták a Magyar Krónikát. Az első lapszámban számtalan furcsaságot találtunk.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy szerdai sajtótájékoztatón mutatták be a Magyar Krónikát. A lapot egy belvárosi standon már csütörtök reggel kerestük, de az eladó hölgy először nem igazán tudta, miről is van szó.

Némi keresgélés utána azonban meglett az örömhíreket terjesztő újság, mely kora reggel futott be az újságárusokhoz.

A Fidesz pártalapítványa 30 millió forinttal támogatta a lapot

A Magyar Krónika nem titkoltan kormánypárti, Bencsik Gábor főszerkesztő büszkén jelentette ki a bemutatón, hogy lapja támogatja a Fidesz törekvéseit.

A lapot egyébként Orbán Viktor megbízottjának, Kerényi Imrének a producerkedése mellett készítették, és komoly médiaérdeklődés mellett rukkoltak elő az első lapszámmal.

A havilapot az első három hónapban a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatta 30 millió forinttal. A Polgári Magyarországért a Fidesz pártalapítványa, kuratóriumának elnöke Balog Zoltán miniszter. Az első negyedév után a Krónika lehetősége szerint saját lábára állna, hirdetésekből, adományokból tartaná fenn magát.

Ha a hirdetésekből kívánják fenntartani a lapot, úgy rá kell kapcsolniuk Kerényiéknek, hiszen a jelenlegi négy darab hirdető aligha lesz képes elégséges bevételt generálni.

Kínos történetet ástak elő

Kerényi korábbi ígéretéhez híven megírták, hogy kinyílott a pitypang, azonban az ehhez csatolt fotót az internetről úgy sikerült leszedni, hogy nem jelölték meg annak forrását.

A Krónika elején nagyjából 30 oldalon keresztül foglalkoznak a választási szalagátvágások állatorvosi lovával, a Várkert Bazárral. Mint ismeretes, a választások előtt óriási hírveréssel és látványos ünnepség keretében átadott épületet a választás estéjén lezárták, és azóta sem látogatható.

Ebből fakadóan aztán mind a címlapon, mind a belső oldalakon a Várkert Bazár számítógépes látványterve díszeleg a sok archív felvétel mellett.

Orbán bátortalanságáról, Tarlós könyvélményéről számol be

A készítők politikai meggyőződésének megfelelően sok kormánytag is újságírónak állt az első lapszám erejéig. Publikál benne az imént említett Balog Zoltán, Prőhle Gergely helyettes államtitkár, L Simon László kormánybiztos - érdekes, hogy L. Simon egyik könyvét néhány oldallal később Pozsgai Zsolt író méltatja -, de maga Orbán Viktor is tiszteltét teszi egy röpke cikk erejéig.

Orbán írásában a Szabadság térre tervezett, sokat vitatott megszállási emlékműről értekezik. Ebben - aligha meglepő módon - dicséri a szobor témáját és kivitelezését, bár azért leszögezi, "ikonográfiai megjegyzésekre nem futja a bátorságomból, s ezen még a kétszeri kétharmad sem segít".

Balog Zoltán írását prágai útja ihlette, melyen olyan gondolatok támadták meg, melyek a cseh-magyar közös gyökereket fürkészik. Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója is szerzők között van, talán ezért is sikerült megnyerni hirdetőnek a Magyar Állami Operaházat.

Tarlós István egyenesen a kultúra rovatba szánta írását. A főpolgármester rögtön Csukás István sorai után számol be legújabb olvasmányélményéről.

A következő lapszámban az ígéretek szerint a Kossuth Lajos térről, a családról és a rózsanemesítésről is szó esik majd. Ahogy Kerényi Imre fogalmazott, "keresd a jót!".

Fotó: MTI/Máthé Zoltán, Mobilkép:MTI/Máthé Zoltán

Ezt is szeretjük