Így készül a karácsonyra a Magyar Posta: tanultak a tavalyi káoszból
Majdnem megduplázták a kapacitásukat, hogy ezúttal ne januárban kapd meg a karácsonyi ajándékot.

csomag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több településen több mint 21 ezer négyzetméterrel növelte csomagfeldolgozási kapacitását a Magyar Posta az idén - közölte a társaság az MTI-vel. Hangsúlyozták: a csomagfeladási kapacitás bővítését a folyamatosan növekvő e-kereskedelem tette szükségessé. A vállalat idén ősszel használatba vette az új, budapesti, több mint hétezer négyzetméteres logisztikai ingatlanját, mely a budaörsi Országos Logisztikai Központ - OLK - tevékenységét egészíti ki.

A két üzem együttes működésével az eddigi teljesítmény napi szinten mintegy 40%-kal növelhető. A fővárosi logisztikai kapacitásbővítéssel egy időben vidéken is növelte csomaglogisztikai hálózatát a Magyar Posta, több városban nagyobb telephelyre költöztek a csomagfeldolgozó üzemek, például Nyíregyházán, Békéscsabán, Hatvanban, Győrben, a következő napokban pedig újabb költözések várhatók Kecskeméten, Debrecenben és Székesfehérváron. A telephelybővítés mértéke városonként eltérő, összességében több mint 14 ezer négyzetméterrel nagyobb területen foglalkoznak a helyi csomagfeldolgozással.

Már most indul az év végi hajrá

A Magyar Posta közölte: az idén már októberben megnőtt a belföldön feladott vagy belföldi webáruházból rendelt csomagok mennyisége. Október második felében a Budapesten kézbesítendő csomagok száma több napon is meghaladta a tavalyi karácsonyi csomagforgalom átlagát. A Nemzetközi Posta Kicserélő Központ forgalma október utolsó hetében elérte a 2016 karácsonyi csúcsforgalmi mennyiséget.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tavaly decemberben napi átlagban 94 ezer csomagot kezelt a Magyar Posta, 2017 októberében volt pár olyan nap, amikor 10%-kal haladta meg a csomagok napi darabszáma - novemberben 15%-kal - a tavaly decemberit. A Magyar Posta 2016-ban több mint 17 millió csomagot kezelt, idén akár 20 millió fölé is kerülhet ez a szám. A külföldről, jellemzően webáruházaktól érkező árutartalmú levélküldemények száma tavaly 14 millió volt, idén várhatóan 16,5 millió körül lesz.

Ezt is szeretjük