Ez a személyiségtípus hasonlít a leginkább a macskákra: megdöbbentő az egyezés

Nem minden egyén viseli az összes személyiségjegyet, a legtöbb azonban őrületes módon párhuzamba vonható a macskák jellemével.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A történelem során az állattartók két nagy csoportra különültek el: a macskásokra és a kutyásokra. Természetesen van, aki mindkettőhöz közel állónak érzi magát, de a lelked mélyén biztos, hogy neked is van titkos kedvenced. 

Sok indok létezik egyik és másik házikedvenc mellett és ellen, van azonban néhány tény, mellyel egyszerűen lehetetlen vitatkozni. Ilyen például a cicusok egyik enni valóan édes részlete, amitől mindenki elolvad, vagy az a cuki pillanat, amikor a kutyusok rájönnek, hogy valami rosszat csináltak

Introvertált macskák

Neked is feltűnt, hogy vendégségben például, ahol kutya és macska is van, az ebek egyből a tenyeredből esznek, míg a macskák inkább elvonulnak egy csendes szobába, ahol nem kell idegenekkel egy levegőt szívniuk?

Mélyebben elemezve, a cicák számos személyiségjegye szinte megszólalásig hasonlít az introvertált személyiségtípuséira.

Alapos válogatás után elválaszthatatlan kapcsolat

A macskák, épp úgy, mint a befelé forduló emberek, nehezen nyílnak meg az idegeneknek. Szúrós szemekkel vizslatják végig az ismeretlen arcokat, hogy eldöntsék, megadják-e azt a kegyet, hogy beengedik az életükbe az adott személyt. Ha azonban szimpatizálnak az újonnan érkezővel, hamar mély barátságot kötnek vele.

Míg az introvertált emberek teljes őszinteséggel megnyílnak, és a legmélyebb érzelmeikről is bátran beszélnek lelki társukkal, a macskák más módon fejezik ki elfogadásukat: például azzal, hogy dorombolva az öledbe gubóznak úgy, hogy ki sem lehet őket robbantani. Ez nem gyakran következik be: becsüld meg, ha egy macska megtisztel az odaadásával!

Nonverbális kommunikáció előnyben

Az introvertált személyiségtípusba tartozók jellemzője, hogy nem szívesen öntik szavakba az érzelmeiket, néha még azok előtt sem, akik már a bizalmi körükbe tartoznak. Emellett nagyra tartják azokat, akik fecsegés helyett inkább tettekkel jelzik feléjük a közlendőjüket vagy épp az érzéseiket. Éppúgy, ahogyan a macskák. 

Az olyan gesztusok, mint egy ölelés vagy mosoly, esetleg a hát megsimogatása felér egy vallomással, hogy elképesztően fontos számukra a másik. A macskákkal ugyanez a helyzet. Nem nyávogással fejezik ki, hogy pótolhatatlan vagy nekik, de, ha már tapasztaltál olyat, amikor bármerre mész a lakásban, a cicus követ, vagy hozzád dörgölőzik, nyert ügyed van nála. 

Megtévesztő függetlenség

Annak ellenére, hogy az introvertált embereket gyakran magukba fordulónak és antiszociálisnak bélyegzik, hihetetlenül fontos számukra, hogy legyen társaságuk, csak hát, nem folyamatosan. Ezért nem szívesen hangoztatják, hogy éppen hiányzik valaki az életükből, mivel előfordul olyan is, hogy tényleg szükségük van egy kis magányra, ahogy a macskáknak is. Hidd el, cicusod ugyanúgy örül neked, amikor hazaérsz, mint te neki! Az egyedül töltött időt azonban szintén felettébb nagyra értékeli. 

A kényelem alap

Az extrovertált személyiségtípus kalandvágyó, legszívesebben folyamatosan mozgásban lenne, kipróbálna mindent, ami új, és megismerne mindent, ami ismeretlen. Az introvertáltak ezzel szemben nem szívesen hagyják el a komfortzónájukat: egy könyvvel bekuckózva a kényelmes kanapén napokat el tudnak tölteni anélkül, hogy egyszer is eszükbe jutna áthívni valakit, hogy igyanak egy pohár bort, vagy megnézzenek egy filmet. A macskákkal ugyanez a helyzet: zavartalanul képesek héderelni a kanapén mindaddig, amíg megkapják a napi háromszori étkezést és az igény szerinti simimennyiséget.

Nézd meg ezt is - Hasonló gazdik

Nemcsak belsőleg, de külsőleg is lehet, hogy hasonlítasz kedvencedre. Ezek a gazdik kiköpött másaik kutyusaiknak!

Ez a nő teljesen úgy néz ki, mint a kutyája - Nem ő az egyetlen

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük