Aranyos videó macska és hörcsög barátságáról: Tom és Jerry sem hinne a szemének
Az elképesztően népszerű videó egyszerre édes és ijesztő: igazán furcsa két ősi ellenség barátkozását megfigyelni.

GettyImages-1278610177
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ritka az olyan felvétel, ahol az ember nem tudja eldönteni, hogy elolvadjon vagy aggódjon. Az alábbi esetben nehéz a képsorokat izgulás nélkül végignézni, de már közel tízmillióan lájkolták a cuki és egyben meglehetősen érdekes videót.

Macska és rágcsáló barátsága nem gyakori, hiszen utóbbi előbbinek a prédája. A macskák ösztönösen vadásznak a madarakra, a gerinctelenekre és a kisemlősökre.

Aranyos videó macska és hörcsög barátságáról

Elvileg lehetetlen lenne, hogy macska és hörcsög kijöjjenek, ehhez képest az elterjedt TikTok-videón az aranyos rágcsáló a cicához bújik, néha olyan kényelmesen, mintha egy párnáról vagy épp a mamájáról lenne szó. 

@zeng_7999 #kitten #hamster #cute #funny #pet #catsoftiktok #cuteanimals ♬ 原聲 - wojtoelvinxa13

A videó eleje inkább megható, mint félelmetes, viszont amikor a macska elkezdi nyalogatni a kisállatot, az ember ösztönösen is megijed. Egy pillanatig még úgy is tűnik, mintha a cicának ízlene a kis barátja, de szerencsére a látszat alapján esze ágában sincs bántani. 

Természetesen a gazdi meg tudja tanítani cicáját, hogy ne bántsa a hörcsögöt. Valószínűleg ebben a háztartásban is ez történt. Feltehetőleg a jelenléte és felügyelete is nagy befolyásoló erőként hat rájuk. Az egyik legfontosabb, amit meg kell tanítani a ragadozónak, hogy felismerje a hörcsögöt, ismerje a szagát, és ellenálljon a vágynak, hogy bántsa. Láthatóan ennek a cicának ez sikerült. Megjegyzendő, hogy cicát és hörcsögöt sosem szabad felügyelet nélkül hagyni: a macska természetes vadászösztöne bármikor beindulhat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Elbűvölően cuki, alig ismert kis állat lett az év emlőse 2022-ben

Nyolc éve indították útjára az év emlőse kezdeményezést, hogy felhívják a figyelmet a kiválasztott védett vagy fokozottan védett emlősfaj és környezete fontosságára.

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük