Itt az örömhír! 10 millió ment el egy újabb körlevélre

Miért olyan fontos ez?

Orbán Viktor levelet írt a rezsicsökkentést támogatóknak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A fideszes infokommunikációért felelős államtitkár, Nyitrai Zsolt szeptember 4-i sajtótájékoztatóján elmondta, hogy újabb 2,5 millió levelet fognak eljuttatni a rezsicsökkentést korábban már támogatókhoz - írja a fidesz.hu.

A politikus elmondása szerint a leveleket megváltozott munkaképességűek készítették.

Akarat, hit és támogatás

Az elmúlt kormányokhoz képest a Fidesz bebizonyította, hogy háztartással járó kiadásokat lehet mérsékelni. Ehhez akarat, hit és társadalmi támogatás kellett - fogalmazott Nyitrai.

A helyes út a további rezsicsökkentés, erre elszántak vagyunk - szögezte le Nyitrai Zsolt. A politikus elmondta, a visegrádi frakcióülésen elkezdődik a politikai vita, illetve körvonalazódik a döntés.

- Az újabb rezsicsökkentést csak akkor tudjuk sikerre vinni, ha megvan és erősödik a társadalmi támogatottság. Ezért fogunk 2,5 millió levelet eljuttatni a rezsicsökkentést korábban már támogatókhoz, és várjuk őket személyes párbeszédre, több mint száz lakossági fórumra. A rezsicsökkentést támogató fórumokon miniszterek, államtitkárok, a Fidesz és a KDNP vezető politikusai vesznek részt.

A Fidesz büdzséjéből megy

A politikus arról is tájékoztatott, a levelek kihordása a mai naptól a kezdetét veszi. A kézbesítést a párt aktivistái és politikusai végzik. Nyitrai Zsolt elmondta, az akció 10 millió forintba kerül, és a Fidesz büdzséjét terheli. A sajtótájékoztatón a képviselő bemutatta a Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést! című meghívó levelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és az adott választókerületi elnök ír alá. A levél tartalmazza továbbá a lakossági fórum helyszínét és idejét.

Prémiumra bezzeg telik - Milliárdokat költenek a cégek jutalomra és prémiumra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Megváltozott munkaképességűek készítik

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányváltás óta tízezerrel nőtt a megváltozott munkaképességű dolgozók száma; országosan már több mint 55 ezer olyan honfitársunk dolgozik állami támogatással, akik máshogyan nem biztos, hogy munkát tudnának vállalni.

Emlékeztetett, a korábbi rezsicsökkentések két ütemben valósultak meg. Január 1-től csökkent a földgáz, az áram, illetve a távhő ára, július 1-től pedig a vízdíj, a csatorna, a szemétszállítás, a PB-gáz és a kéményseprés díja mérséklődött. Aláhúzta, ez jelentős megtakarítást jelent - számítások szerint egy átlagos magyar család éves szinten több mint százezer forintot takaríthat meg.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A rezsicsökkentés csak együtt sikerülhetett, úgy tudta a Fidesz és a kormányzat megvalósítani, hogy komoly társadalmi támogatás volt a háta mögött. Nyitrai felhívta a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentést támadta az ellenzék, a multinacionális cégek, az Európai Unió. Mégis több mint 2,5 millió támogató aláírást sikerült összegyűjteni a rezsicsökkentés mellett. A képviselő szerint ez mindenképpen kellett ahhoz, hogy a frakció és a kormányzat keresztül tudja vinni akaratát.

Orbán Viktor nem szégyelli a szenvedélyét

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nyitrai Zsolt arra is felhívta a figyelmet, hogy nemzetközi szinten egyre többen követik a rezsicsökkentés elvét. A politikus példaként Lengyelországot, Hollandiát, Bulgáriát említette, és megjegyezte, úgy tűnik, lassan Németországban is napirendre kerül a téma.

Ezt is szeretjük