Letartóztatták, mert megbökött valakit a Facebookon: 3 furcsa bűntény a közösségi oldalon

A Facebookkal sem árt vigyázni.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár ártalmatlannak tűnik, a Facebook amellett, hogy gyakran vadidegenek számára ad lehetőség arra, hogy személyes információidhoz hozzáférjenek, korántsem veszélytelen időtöltés. Legalábbis a következő esetek ezt bizonyítják: elég volt egy kisebb malőr a közösségi oldalon, hogy elkövetőiket rögtön letartóztassák.

Egy bökésért tartóztatták le

Azt, hogy napjainkban igencsak szűk a határvonal a virtuális világ és a valóság között, annak a Tenessee állambeli amerikai nőnek az esete is bizonyítja, akit 2009-ben azért tartóztattak le, mert a Facebookon megbökte egy ismerősét. Shannon Jackson az aprócska egérmozdulattal ugyanis törvényt szegett, köszönhetően annak, hogy nem sokkal korábban az a nő, akit megbökött, feljelentette, és távoltartási végzést kért ellene.

A végzés pedig nem csupán a személyes érintkezést tiltotta meg, de a telefonos, illetve az interneten keresztül történő kommunikációt is. Tenessee államban a távoltartási végzés megszegése súlyos bűncselekménynek számít, mely 11 hónap és 29 nap börtönnel, illetve 2500 dolláros bírsággal is büntethető. A hendersonville-i nő a bökés után azonnal feljelentette Jacksont, aki azzal védekezett, hogy nem tudta, hogy már ez is súlyos vétségnek számít - a másik fél szerint azonban szándékos provokációról volt szó.

Marokkó hercegének adta ki magát

Míg a világ egyes részein egyre inkább terjedő trendnek számít, hogy egy-egy felhasználó a világhálón hírességnek adja ki magát, mások keményen fellépnek a hamis blogok és adatlapok ellen. Utóbbiak közé tartozik a marokkói kormány is, melynek utasítására 2008-ban azzal az ürüggyel tartóztattak le egy fiatal férfit, hogy Facebook-profilján azt állította, nem más, mint VI. Mohammed király öccse.

15 magyar találmány, ami megváltoztatta a történelmet

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az akkor 26 éves mérnököt, Fouad Mourtadát hivatalosan gyanús tevékenykedés és személyiséglopás vádjával fogták el Casablancában, és, bár nem tudni, pontosan milyen rosszindulatú vagy gúnyos megjegyzéseket közölt adatlapján, tény, hogy a kormányt mérhetetlenül felháborította.

Mindezek után Marokkó kijelentette, hogy sem Moulay Rachid herceg, sem a királyi család többi tagja nem néz weboldalakat, blogokat, és nem szerepel a közösségi portálokon, a világ eseményeiről pedig az ország hivatalos hírügynökségén keresztül szerez tudomást.

A pár, aki iguanát evett

Az Indiana állambeli, 23 éves Vanessa Starr Palmnak, illetve az Illinoisból származó, 24 éves férfinak, Alexander Daniel Rustnak szintén a Facebook okozta a vesztét, miután arról töltöttek fel rá képeket, hogy bahamai utazásuk során elfogtak, majd megettek egy iguanát. Nem tudni, hogy a bahamai hatóságok hogyan bukkantak rá a képekre, azonban tény, hogy sokkolta őket a fotósorozat, melynek darabjain előbb az élő állat, majd annak grillezett darabkái láthatók.

Mivel a pár megszegte az állatok védelméről szóló, illetve a vadvédelmi törvényt - az iguana ráadásul veszélyeztetett faj -, letartóztatták, a börtönből pedig csak fejenként 500 dollár óvadék ellenében engedték ki őket.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

A párnak továbbá az Egyesült Államok bírósága előtt is felelnie kellett tettéért annak értelmében, hogy olyan országban követték el a bűncselekményt, amely jó kapcsolatban áll az USA-val.

Van bármilyen negatív élményed a Facebookkal kapcsolatban?

Ezt is szeretjük