Képeken a világ legrégibb ékszerei: 110 ezer éves a nyaklánc, amit mi is szívesen viselnénk

Hihetetlen, de ennyi idős a csigalánc és a maihoz hasonló karkötő.

c

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma, amikor szebbnél szebb bizsukkal csábítják a vásárlókat az üzletek és webáruházak, nem győzünk válogatni, hogy a bőség zavarában megtaláljuk azt, ami hozzánk leginkább illik.

2020-at írunk, de ahogy mi felteszünk egy karkötőt vagy nyakéket, éppúgy feltették több tízezer évvel ezelőtt is. Felvették a nyakukba, ráhúzták a kezeikre, ahogy mi is ékszereinket. Igaz, az ősi népek számára csecsebecséknek inkább spirituális jelentősége volt.

8 elképesztően korai ékszer

A több ezer éves ékszerek rendszerint csontból, fából, kőből, állati eredetű alapanyagokból készültek. Nyolc olyan darabot mutatunk be, melyeket a világ legöregebb ismert ékszerei között tartanak számon.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük