Ezt a 10 szakmát választja most a legtöbb nő: a tiéd is köztük van?
A gazdasági és sportedzői képzések az élen.

dolgozik
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések top 10-es listája szerint továbbra is a pénzügyi-gazdasági területek vonzzák legjobban a hölgyeket, de az adatok szerint egyre többen választják a sportedzői képzést is.

A Perfekt Zrt. minden évben megvizsgálja, hogy miként alakult az OKJ-s képzések népszerűségi listája a nők körében. A saját adatok alapján összeállított toplista élén évek óta stabilan tartja magát a társadalombiztosítási ügyintéző, és megtartotta pozícióját a bérügyintézői képzés is.

A dobogó harmadik fokára a 2015-ös évvel szemben 2016-ban a pénzügyi-számviteli ügyintéző került, megelőzve a vállalkozási mérlegképes könyvelőt. Egy helyet ugrott előre sportedzői képzés is, amely 2015-ben került be a legnépszerűbb képzések közé, és tavalyi erősödésével maga mögé utasította az államháztartási mérlegképes könyvelő képzést. Továbbra is vonzó a jelentkezők körében az adótanácsadói képzés, amely két hellyel került előrébb.

Az adatok alapján a számviteli ügyintézői átadta helyét az állatgondozói képzésnek, amely csupán 2016-ban indult, de máris a legnépszerűbbek közé került. A korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is a hölgyek jelentkeztek legnagyobb arányban a Perfekt képzéseire, főként a 25-34 és a 35-44 éves korosztályból. A nők közül a legtöbben a pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzéseket választották, a férfiak pedig továbbra is nagyobb arányban jelentkeztek ipari képzésekre.

Magyarországon a nők foglalkoztatási aránya jelentősen elmarad a férfiakétól, és sok más tényező mellett az OKJ-s képzések is segítséget jelenthetnek abban, hogy szülés után a hölgyek minél hamarabb visszatérhessenek a munkaerőpiacra. Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint az adatok azt mutatják, hogy egyre több nő használja ki a gyereknevelés éveit is szakmai fejlődésre, és az sem ritka, hogy új karriercélok reményében vágnak bele a tanulásba.

A nem iskolarendszerű OKJ-s képzések segítségével magas presztízsű képzőhelyeken, rugalmas időbeosztásban lehet tanulni. További előnyük ezeknek a képzéseknek, hogy a szakmájukban aktív oktatók tartják a kurzusokat, így a gyakorlatorientált képzéseken a tanulók olyan tudásra lehet szert tenni, amellyel könnyű az elhelyezkedés a munkaerőpiacon.

Az OKJ-s képzések toplistája a nők körében

  1. Társadalombiztosítási ügyintéző
  2. Bérügyintéző
  3. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
  4. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
  5. IFRS mérlegképes könyvelő
  6. Sportedző
  7. Adótanácsadó
  8. Államháztartási mérlegképes könyvelő
  9. Pénztárkezelő és valutapénztáros
  10.  Állatgondozó
Ezt is szeretjük