Az emberiség legnagyobb rejtélyei: a frigyládától Atlantiszig

Megannyi megválaszolatlan kérdés borzolja mindmáig a kedélyeket: nyolcat mutatunk be a legnagyobbak közül.

GettyImages-1284403954

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár könyvek és tanulmányok sora született már a világ legkülönlegesebb, régészeti, illetve történelmi értékkel bíró tárgyairól és helyeiről, sokukról mindmáig erősen hiányos az emberiség tudása.

Vannak, amelyeknek eredete, másoknak a funkciója vagy a puszta létezése is talány, és ezek a nyitott kérdések még akkor sem merülnek feledésbe, ha szinte reménytelennek tűnik, hogy valaha is válaszra leljenek. A tudomány elszánt törekvőinek olthatatlan kíváncsisága és a hétköznapi emberek laikus, mégis jelentős érdeklődése tartja őket életben. Hála ennek, a frigyláda misztikumát fáradhatatlanul kutatják, nem hagyták el a Stonehenge építése kapcsán válaszra váró kérdéseket, találgatják a maják civilizációjának megmagyarázhatatlan eltűnését, és továbbra is bíznak a rejtélyes Atlantisz meglelésében is.

8 rejtély a legnagyobbak közül

A következőkben nyolc olyan, megfejtésre váró rejtélyt sorolunk fel, melyek hosszú évek és évtizedek óta mozgatják a tudomány embereinek fantáziáját - egyelőre biztos eredmény nélkül.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük