5 ember, aki magasabb IQ-val rendelkezik, mint Einstein - Magyar személy is van a listán
Vannak emberek, akik nem az énekhangjukkal vagy a külsejükkel kerülnek a figyelem középpontjába: az intelligenciájuk segítségével érték el sikereiket.

iq-szam4
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az IQ egy olyan szám, ami az adott egyén intelligenciahányadosát jelzi, és tesztekkel mérhető. Az eddig vizsgált számok alapján megállapítható, hogy az emberek átlagos intelligenciahányadosa 100 körül van, aki viszont eléri a 140-et, az könnyen megkaphatja a zseni jelzőt.

A történelem egyik legnevesebb tudósa, Albert Einstein köztudottan a legmagasabb IQ-jú emberek közé tartozott, és bár ő soha nem végezte el a tesztet, úgy becsülik, hogy 160 körül lett volna az eredménye. Bár már ez is óriási intelligenciáról árulkodik, vannak, akik még ezt a számot is túlszárnyalták.

Polgár Judit

A sakk királynője még csak kilencéves volt, amikor megnyerte első nemzetközi versenyét, a későbbi években pedig sorra tarolt a sakkolimpiákon, nagymester lett, és számos rekord is köthető a nevéhez.

iq-azam3
Fotó: Gilbert Carrasquillo / Getty Images Hungary

A Budapesten született, és máig ott élő bajnok elárulta, hogy nagyjából 170-es IQ-val rendelkezik. A sikereihez nagyban hozzájárult az is, hogy tanár édesapja egy pedagógiai kísérlet keretein belül nevelte őt és két nővérét, Zsuzsát és Zsófiát. Polgár László szerette volna bebizonyítani, hogy ha korai életkortól megfelelően képeznek egy gyereket, az később csúcsteljesítmények elérésére képes.

Dr. Evangelos Katsioulis

A görög származású pszichiáter kimagasló intelligenciahányadossal, 198,4-es IQ-val rendelkezik. Nem csoda, hogy a lehető összes egyetemi fokozatot megszerezte, rendelkezik mesterdiplomával és a doktori címmel is, de filozófiai és orvosi kutatási technológiai végzettsége is van.

Sho Yano

Az amerikai születésű, ma már harmincéves férfiről már egészen korán kiderült, hogy az átlagnál magasabb intelligenciával rendelkezik. Kétéves volt, amikor megtanult olvasni, egy évvel később pedig az írást is elsajátította. Négyévesen fekete övet szerzett taekwondóból, és saját zenéket kezdett komponálni. Kilencesztendősen már az egyetem padjait koptatta.

iq-szam2
Fotó: AHC International Media / Youtube

Huszonegy éves korában szerezte meg orvosi fokozatát, fő szakterülete a gyermekek idegrendszerének vizsgálata. Hihetetlen intelligenciahányadossal rendelkezik, 200-as IQ-ja van.

Nathan Leopold

A férfi az élő bizonyíték rá, hogy nem mindenki használja jó ügyekre a hihetetlenül magas intelligenciáját, és hogy sokszor a bűnözők igazi lángelmék. A 200-as IQ-val rendelkező férfi 1924-ben a Chicagói Egyetem hallgatójaként egyik társával szerette volna kivitelezni a tökéletes bűncselekményt, ezért megöltek egy tizennégy éves fiút.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az eset nagy sajtóvisszhangot váltott ki, majd a bíróság a két tettest börtönbüntetésre ítélte. Leopold társát, Richard Loebet a börtönben meggyilkolták, ő maga pedig 33 év után szabadult. Élete hátralévő részében elvonultan élt Puerto Ricóban.

Ainan Celeste Cawley

A szingapúri fiú még mindig csak húszéves, de jelenleg ő rendelkezik a legmagasabb IQ-val a világon, 263-as az intelligenciahányadosa. A csodagyerek hat hónaposan járni tudott, az első szülinapján pedig már komplex mondatokat is képes volt elmondani. Hatévesen tartotta első előadását, nyolcéves korában pedig már túl volt egy hároméves kémiai kurzuson Szingapúr legnevesebb oktatási intézményében. 

iq-szam1
Fotó: Twitter

A csodás elméjű fiú kilencesztendősen vissza tudta mondani a pí számjegyeit 518 tizedesjegyig, és a periódusos táblát is kívülről ismerte. Cawley nemcsak a tudományos életben szeretett volna bizonyítani, hanem belekóstolt a filmkészítésbe is, tizenkét éves korában debütált első alkotása Reflection címmel, ami a Vilniusi Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be.

8 feltaláló, akit a saját találmánya küldött a másvilágra

Nem gondolták, hogy a halálukat okozó találmányt tökéletesítgetik.

Ezt is szeretjük