A 3 legjobb magazin nőknek
Néha semmi sem esik jobban, mint egy vastag magazinnal begubózni a fotelbe. Ha te is szereted így tölteni az estéket, eláruljuk, mit olvass!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Színes-képes magazinokból, napi-, heti- és havilapokból ma már annyi van az újságárusok polcain, mint égen a csillag.

Mindenki valami újat akar, valami korszakalkotót, szépet, divatosat, informatívat - de nem mindenkinek sikerül mindezt megteremtenie.

Így aztán a választék nemcsak zavarbaejtő, de könnyű mellétrafálni a választásnál. Na persze, ízlések és pofonok, de ha valóban jó olvasmányra vágysz, a következő lapokat bátran választhatod - számunkra nem okoztak csalódást.

Divat, kultúra, társadalom - igényes köntösben: Marie Claire

Lassan másfél éve Magyarországon is kapható - aminek nagyon örülünk. Hallottunk már róla korábban, lapozgattuk a külföldi számokat, amikor pedig a hazai újságárusok polcain is megjelent, azonnal rajongóivá váltunk.
Nemcsak gyönyörű címlapjával tűnik ki a többi magazin közül - amely egyértelműen igényes és profi kezekről árulkodik -, hanem tartalma is különlegessé teszi a Marie Claire-t. Szól a legutóbbi trendekről, de megmutatja, hogy az alapdarabok hol szerezhetők be elérhető áron is. Bemutatja a legkülönlegesebb kozmetikai termékeket, de elárulja azt is, hogy mindaz mivel helyettesíthető olcsóbban.
Minden alkalommal a megszokottnál nagyobb teret enged a fontos társadalmi kérdéseknek, és arról is szót ejt, hogy a szó legszorosabb értelmében vett egyszerű ember hogyan tehet az élhetőbb környezetért és társadalomért. Emellett nem feledkezik meg a kultúráról, a könyvekről és a zenéről sem, sőt, még az otthonod különlegessé tételében is találhatsz hasznos ötleteket a Marie Claire-ben.
Mindezt a lehető legigényesebb köntösben, gyönyörű fotókkal, letisztult, ugyanakkor egyedi stílusban, és alkotói részéről érezhetően a legnagyobb szeretettel teszi. Nem lehet nem szeretni.

A Marie Clare nemcsak bemutatja a legfontosabb társadalmi problémákat, de tesz is azért, hogy a közeljövőben megoldódjanak. Az előfizetésekből befolyt összeg 80%-át rendszeresen jótékony célra fordítják: szeptemberben a Nagycsaládosok Országos Egyesületét és velük a hátrányos helyzetű gyermekek őszi iskolakezdését segítették. Októberben pedig a Budapesti Olimpiai Mozgalom a 2020-as olimpia megpályázásának előkészítését támogatja az előfizetésből befolyt összeggel.

Kizárólag gondolkodóknak: Interpress Magazin

A szappanoperák, celeb-, reality- és főzőshow-k virágkorában néha jólesik kikapcsolni a tévét, a rádiót és a számítógépet, és egy kicsit másként tekinteni a világra. Elmélkedni a természet csodáin, az Univerzumot fürkészni, megismerni a múlt legféltettebb titkait, vagy éppen azon filozofálni, vajon genetikailag kódolt-e a hűtlenség, vagy az egész csak az akaraterő hiányának a kérdése-e.
Ha te is szívesen lépsz néha ki a látványvilágból, és érdekel a tudománynak, a természetnek, az embernek és a történelemnek az az oldala, amelyet még sosem láttál, akkor érdemes kezedbe venned az Interpress Magazint. A lap nagy múltra tekint vissza, jó néhány évtizeddel ezelőtt egyike volt a legkeresettebb magazinoknak, és hatalmas példányszámban kelt el. Olyan űrt töltött be ugyanis, amelyet addig kevesen: a korábban elzárt nyugati kultúrába engedett bepillantást, fordításokat közölt, hatalmas szeletét mutatta be az irodalomnak, és informált, informált és informált.
Virágkora után közel húsz éves szünet következett, a ma kapható Interpress Magazin 2002-ben indult ismét útjára - töretlen sikerrel. Bár a szerkesztés és a tartalom már a mai igényekhez formálódott, még mindig az egyik legérdekesebb magazin azok számára, akik szeretnek gondolkodni.

Az Interpress Magazin - a gondolkodók lapja többek között olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a szerelem szaga, azaz hogy mi alapján választunk párt, genetikailag kódolt-e a hűtlenség, mitől függ a drogfüggőség. Minden számban bemutatkozik továbbá egy neves tudós, de érdekes cikkeket olvashatsz a magazin lapjain titkos szektákról, a történelem eddig elhallgatott részleteiről, vagy éppen híres-hírhedt bűnözőkről, csalókról, feltalálókról. És ami a legfontosabb: mindezt teljesen közérthető nyelven.

Valódi magazin, minden nőnek: Éva

Van benne divat, szépségápolási tippek, kultúra - bőven -, receptötletek, dekortippek, tehát minden, amire egy valamirevaló női magazinban szükség van. Mindezt azonban az Évában úgy tálalják, hogy a realitások talaján maradnak: a bemutatott ruhák elérhető árúak, a receptek hozzávalói bárki által megvásárolhatók, a dekortippekhez pedig nem kell egy vagyont költeni, ha meg akarod valósítani őket.
Nincsenek viszont benne sztárok, lehetetlen diéták, méregdrága kütyük és kozmetikumok. Helyüket olyan fontos témákkal foglalkozó cikkek töltik ki, mint például a ma már a gyermekeket is érintő, ám egyébként időskorban jelentkező betegségek, a környezet- és pénztárcabarát életmód, a fiatalkori alkoholizmus, vagy éppen az örökbefogadás.
Mégis, ami a leginkább figyelemreméltó a lapban, az a hangvétel. Nem egyetlen közeget céloznak meg a cikkek, hanem mindenkit, aki nő, akinek helyt kell állnia a munkahelyén, a párkapcsolatában és nem utolsósorban anyaként. Az Évában tehát gyakran olvasható olyan cikk, amely a kisebb és a már nagyobb csemeték testi-lelki egészségével foglalkozik.

Az Éva ennek ellenére mégsem kizárólag az anyáknak szól - mindannak érdemes a kezébe vennie, aki szeret valóságos cikkeket olvasni valóságos emberek tollából.

Miért szeretjük annyira az Évát? Mert könnyed hangvételű cikkeket tartalmaz, amelyek valós problémákkal foglalkoznak. Több oldalt szentelnek emellett a kultúrának, ami pedig az egyik legkedvesebb számunka: az áttekinthetőség, az ízlésesség, valamint az a sok apró okosság az egyes lapok tetején.
Az említett három magazin nagy kedvencünk, mellettük még az alábbiakat vesszük szívesen a kezünkbe:
Ezt is szeretjük