A 3 legjobb lehetőség a fergeteges bulizásra

Szórakozásból sosem elég. Ha te sem fáradtál el végleg szilveszterkor, eláruljuk, hol bulizhatsz igazán fergetegeset 2009-ben!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Keveseknek adatik meg, hogy rendszeresen ropják kedvenc zenekaruk élő zenéjére, főként akkor, ha a szóban forgó banda külföldi színekben indult a közönség meghódítására.

Ha azonban hajlandó vagy némi kompromisszumra, nevezetesen esélyt adsz néhány kitűnő magyar zenésznek, havonta akár több alkalommal is részed lehet valami fergetegesben.

A következő három zenekar ugyanis úgy képes belebújni a külföldi előadók bőrébe, hogy az ember már-már azt hiszi, valóban a nagy kedvenc koncertjére rázta egész este. Nem hiszed? Ha egy igazán jó bulira vágysz, járj utána!

Nem csak íreknek: The Flares

Bár a The Flares többnyire a budapesti Beckett's Irish Pub whisky- és sörkedvelő közönségének szórakoztatásáról gondoskodik hétről hétre, akkor is érdemes őket választanod, ha nem vagy oda sem a whiskyért, sem a sörért. Csupán a zenét kell szeretned, na meg a kissé zsúfolt pubok hangulatát, a Nyugati térhez közeli Beckett's Irish Pub ugyanis hamar megtelik azokon az estéken, amikor a The Flares csap a húrok közé.
Hogy mi a titkuk? Pontosan nem tudni, az azonban biztos, hogy négy igen tehetséges, zeneszerető srác alkotja, akik irigylésre méltóan otthonosan mozognak az angolszász popzenében. Repertoárjuk csak és kizárólag kitűnő dalokat tartalmaz, amelyek hallatán képtelenség csendben ülve maradni, még akkor is, ha egyik-másikat az ember akkor hallja csak életében először. Az amerikai Dave Matthews Band legnagyobb slágerei és kevésbé ismert, ám annál kitűnőbb dalai a kisujjukban vannak, ahogy nem okoz gondot nekik a Coldplay, a Stereophonics, és a Counting Crows repertoárja sem. Koncertjük azonban csak azoknak ajánlott, akik hajlandóak kiszakadni a szürke hétköznapokból, és akár hajnalig ropni a táncparkett közepén péntek vagy szombat esténként.

Tagok: John Murphy - ének, gitár -, Horváth Dénes - gitár -, Belicza Tamás - basszusgitár -, Békássy Péter - dob.
Repertoár: elsősorban Dave Matthews Band, Snow Patrol, Stereophonics, Coldplay, Counting Crows, Travis.

Az Aerosmith-től Robbie Williams-ig: Retronauták

A Retronauták tagjai évek óta tősgyökeres lakosai a hazai könnyűzenei életnek. Egyikük, nevezetesen Heinz Gábor, alias Biga - aki úgy képes a mikrofonba énekelni, hogy azt bármelyik énekes megirigyelné -, végigjárta már a fél világot. Alapított zenekart a Roy&Ádám Kohánszky Roy-jával, és elsajátította a rockabilly-t is az azóta Mistery Gang néven ismert bandával. Másikuk, Balázs Tibor, alias Mamo, aki mestere a doboknak, hasonló életúttal büszkélkedhet: játszott többek között Cserháti Zsuzsával, Fenyő Miklóssal, jelenleg pedig Zséda mellett látható a dobok mögött. E kettőshöz csatlakozott a billentyűk ördöge, Molnár Alex, és a basszusgitár-virtuóz Tarr Dávid, hogy megszülethessen a Retronauták, Magyarország egyik legfergetegesebb zenekara.
És hogy mivel csábítják a táncparkettre a zenerajongókat? Jó adag tehetséggel, még nagyobb adag zeneimádattal, kitűnő hangszertudással, és egy csipetnyi titokzatos fűszerrel, amelynek szinte lehetetlen ellenállni.
Hallani tőlük Robbie Williams- és Aerosmith-slágereket, dalokat a Crowded House-tól és az Iron Maidentől, de nem idegen számukra Robert Palmer és Otis Redding zenei világa sem.

A Retronauták mindent fogyasztanak, ami jó, ami elég zenei, ritmusos, pörgős és táncra perdítő. Egyetlen dolgot ne várj tőlük: lassú, andalító altatókat. Az ugyanis korántsem az ő világuk.

Tagok: Heinz Gábor Biga - ének, gitár -, Balázs Tibor Mamo - dobok -, Molnár Sándor Alex - billentyű -, Tarr Dávid - basszusgitár, ének.
Repertoár: többek között Aerosmith, Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers, Robert Palmer, Otis Redding, Crowded House.
Koncertek és bővebb információ a zenekarról: www.retronautak.hu »

Mindhalálig Beatles: The BlackBirds

Ki hitte volna, hogy a gombafejűek visszatérnek, ráadásul a 21. században? Élnek, virulnak, és kiváló bulikat csapnak ott, ahol hangszert adnak a kezükbe. A világhírű, a popzenében maradandót alkotott zenekar és a szóban forgó banda között csak annyi a különbség, hogy utóbbiak magyarok, viszonylag gyakran szórakoztatják a hazai közönséget fővároson innen és túl, és nem a Beatles, hanem a The BlackBirds nevet viselik. Két nagy b-vel, egybeírva, ahogy arra a weboldalukon is felhívják a figyelmet - a nevet egyébként a világhírű zenekar Blackbird című lemezéről kölcsönözték, még valamikor a 2004-es első fellépésük előtt.
Azóta jó néhány színpadon mutathatta már meg tehetségét a The BlackBirds a gombafejű Beatles-tagok és zenéjük megidézése terén.

Játszottak már kisvárosban és nagyban, északon és délen, Norvégiától Dániáig, Szlovákiától Mallorcáig, sőt, tavaly még Angliában is felléptek, ráadásul nem is akárhol: a liverpooli Beatles Week-en szórakoztatták a rajongókat - három nap alatt hét koncerttel.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A külföldi turnék mellett azonban hazánkra is jut ideje a négy magyar gombafejűnek - a Beatles-dalok szerelmeseinek és a jó zenék kedvelőinek nagy örömére. Aki egy kicsit is kedveli a Beatles felejthetetlen slágereit, annak nem érdemes kihagynia a The BlackBrids bulijait!

Tagok: Derecskei Zsolt - ének, gitár -, Dobos László - gitár -, Békei István- basszusgitár -, Hoffmann György - dobok.
Repertoár: Beatles minden mennyiségben.
Koncertek és bővebb információ a zenekarról: www.blackbirds.hu »
Ezt is szeretjük