5 garantáltan összebújós film
Szerintünk
Nemcsak az estéket, de a hétvégét is otthon töltenétek? Akkor szerezzetek be egy meleg pokrócot, mi pedig ajánlunk 5 kiváló filmet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs is jobb annál, mint a szivárvány színeiben pompázó fák alatt sétálni egy napos őszi délutánon. Az ősz azonban idén nem bővelkedik a napsugarakban, így érthető, ha a többség szívesebben marad otthon egy meleg pokróc alatt a párjával.

Ha ti is inkább ez utóbbi mellett döntötök, akkor legalább csak a tékáig sétáljatok el, a következő öt film ugyanis tökéletes választás, ha összebújnátok kicsit.

A fantázia és a realitás találkozása

Lilla kedvence: A faun labirintusa

A mexikói Guillermo del Toro három Oscar-díjat nyert filmje nemcsak olyan alkotás, ami egy őszi, borongós délutánon segít kis időre elszakadni a valóságtól, hanem, amelyet nem lehet egyhamar elfelejteni. A faun labirintusa egyszerre zseniális, hátborzongató és szívet melengető, és az sem véletlen, hogy az elmúlt évek egyik legjobb fantasy-filmjeként emlegetik.
A történet központi alakja Ophelia, aki az 1944-es spanyol polgárháború idején vidékre utazik édesanyjával, mostohaapjához, a kegyetlen és rideg Vidal tábornokhoz. A kislány egy sajátos szimbólumrendszerrel rendelkező fantáziavilágban talál menedékre, melyből azonban a háború eseményei és mostohaapja kegyetlensége időről-időre kiragadja, sőt, az embertelenség legtöbbször mindkét világot átszövi. Ophelia ártatlansága és bátorsága azonban képes bebizonyítani ennek ellenkezőjét is - így azt, hogy melyik világban érdemesebb hinni, a film végére talán mindenki el tudja dönteni.

Szomorú, nyomasztó, mégis hihetetlenül szellemes

Noémi kedvence: Erőszakik

Szeretem a párommal tölteni az estéket néhány jó film társaságában, ez utóbbi téren azonban nem könnyű a választás. Szinte kizárt ugyanis, hogy bármi olyasmit nézzek, amiben emberi testrészeket fűrészelnek, agyvelőt robbantanak, vagy kísértetek rémisztgetnek. Éppen ezért nehezen tudtam rávenni magam az Erőszakik - eredetileg In Bruges - című alkotásra, amely végül egész máshogyan hatott, mint amire számítottam.
Tipikus maffiafilmként indul, ám ahogy peregnek a képsorok, a rendező finoman egyensúlyozva kalauzolja a nézőt egyik műfajból a másikba úgy, hogy közben az eltérő stílusok még kerek egészet képeznek. Az Erőszakik művészi képsorokban gazdag film, mely néhol könnyed és humoros, máskor romantikus, elgondolkodtató vagy éppen tragikomikus és drámai.

Igaz történet alapján

Ági kedvence: Út a vadonba

Az Út a vadonba című filmhez nemrég volt szerencsém, de gyorsan a kedvencem lett. Sean Pennt színészként egyébként is kedvelem, és örülök, hogy rendezőként sem kellett csalódnom benne.
Az Út a vadonba egy szabadságszerető fiatalemberről, Christopher McCandlessről szól, akit Emile Hirsch alakít. Christopher minden pénz nélkül indul el, hogy megtalálja önmagát, és háta mögött hagyja családja nyomasztó múltját és jelenét. A filmben részletek hallhatóak a fiú naplójából, miközben párhuzamosan mutatja be a kétéves utazás egyes állomásait és az utazás végét, amikor Christopher elért céljához, a vadonba.
Az Út a vadonba igazi road movie, és nem mellékes, hogy a valóságban is megtörtént. Nem éppen vidám alkotás, éppen ezért örülök, hogy nem egyedül láttam.

Gyönyörű mese felnőtteknek

András kedvence: A Nagy hal

A Nagy Hal című film tökéletes választás egy szombat esti összebújós, intim filmnézéshez, amikor odakint a hidegben már köd kavarog, a meleg szobában pedig a lámpák helyett szívesebben gyújtunk gyertyát. Tim Burton filmje ugyanis egy igazán megindító történetet mesél el, amiben egy fiúnak haldokló apjával kell kibékülnie.
Biztos vagyok benne, hogy a Nagy Hal lenyűgöző képi világával és szívhez szóló bájával egyaránt leveszi a lábáról a hölgyeket és párjukat is. A rendező korábbi munkáihoz méltóan ezúttal is nagy szerepet kap a fantázia, a játékosság és a meseszerűség, és habár az alkotást mindvégig belengi az érzelmesség, a Nagy Hal mindezek ellenére egyetlen pillanatra sem csap át giccsbe. Ez a film egy felemelő, gyönyörű mese felnőtteknek, hatalmas szívvel, aminek megnyugtató dobogását mindvégig hallani, a különleges élményt pedig, amit nyújt, a mozi helyett tényleg inkább kettesben, összebújva érdemes átélni.

Egy tökéletes film a barátságról

Pálma kedvence: Papírsárkányok

A barátságról filmet készíteni? Unalmasan hangzik. Marc Foster a Papírsárkányok című alkotásával azonban megmutatta ennek ellenkezőjét.
Az afgán származású Khaled Hosseini könyve alapján készült film két főszereplője, Amír és Hasszán, gyerekkori jóbarátok. Afganisztán kettétörésével szakadnak el egymástól, amikoris egyikük sorsát - és mindkettejük barátságát - egy ártatlannak tűnő sárkányeregető verseny tragikusan megváltoztatja.
A gyermekkori apró árulások egyéb környezetben jelentéktelenek lennének, Amír és Hasszán esetében egy ilyen árulás azonban életre szóló következményekkel jár.

Bár ami megtörtént, azon változtatni nem lehet, a felnőtt Amír előtt mégis ott a feladat: ha utólag is, jóvá tenni a gyermekként elkövetett hibákat, mégha ehhez sötét titkokkal kell is szembenéznie a tálibok által uralt, veszedelmes Afganisztánban.

Ezt is szeretjük