A 3 legjobb borlelőhely
Szerintünk
Finom, minőségi borra vágysz, de nem tudod, hol keresd? Esetleg nem értesz a borokhoz, így egy kis segítség sem ártana? Mi tudjuk, hol vásárolj!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
A mértékkel fogyasztott vörösbor bizonyítottan védi a szívet, gyulladásgátló és értágító hatással bír, emellett pedig gátolja többek között az öregedésért felelős szabadgyökök felszaporodását a szervezetben. Ráadásul finom, hasonlóan egy-egy jó minőségű fehér társához. Na de milyen is a jó bor, és legfőképpen hol érdemes keresni? Most eláruljuk!

Hozzáértés és minőségi borok százai: Bortársaság

Közel 50 hazai és ugyanennyi külföldi bortermelő több mint 400 terméke − ezt kínálja az 1993-ban alapított Bortársaság, mely ma már számos üzlettel rendelkezik országszerte.

Az eredetileg Budapest Wine Society néven, Tálos Attila és Tom Howells által alapított társaság hobbiként indult, ám mára a hazai borkereskedelem meghatározó vállalkozásává nőtte ki magát, és vált kizárólagos forgalmazójává számos neves hazai pincészet kínálatának.

A Bortársaság első kiskereskedelmi üzletét 1995 nyarán nyitotta meg a Budai Vár tövében, ám nem kellett sok idő ahhoz, hogy ezt több másik is kövesse, így a borkedvelők ma már az ország több pontján élvezhetik a társaság borait. A hatalmas kínálat mellett azonban említésre méltó a kiszolgálás magas színvonala is, melynek köszönhetően az üzletekben az is könnyen eligazodik a számtalan palack között, aki addig vajmi keveset értett ahhoz, hogy mitől is jó egy bor, milyen ételhez melyik típus illik, és hogyan is érdemes válogatni a különlegességek között.

Bortársaság
1051 Budapest, Szent István tér 3.
Telefon: 06(1)328-0341
A további üzletek elérhetőségéért kattints ide!

Pincészetek: Konyári Pince, Légli Pince, Bussay László, Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Bátaapáti Szőlőbirtok, Günzer Zoltán, Mayer Márton, Nagygombos Szőlőbirtok, Gál Pincészet, Tokaj-Oremus Pincészet, Vayi Pince, Jásdi Pince, Szeremley Huba, Etyeki Kúria, Franz Weninger, Dúzsi Tamás, Bock József, Gere Attila, Champagne Veuve Clicquot Pezsgőház (Franciaország), Torres és Vega Sicilia Birtok (Spanyolország), Antinori, Prunotto, Fonterutoli, Tormaresca, Corvo, Santa Margherita (Olaszország), Terrazas (Argentína)...

A finom tinták kincsesháza: Tinto Fino

Bőséges kínálat, kóstoló a pompás borokból, mellé pedig egy kis gasztronómiai élvezet. Hát kell ennél több? Aligha, ráadásul ezért sem kell messzire menni, csupán a budapesti III. kerületi Szőlőskert utcába.

Itt található ugyanis a Tinto Fino - magyarul finom tinta -, minden borok kincsestára, amely 1200 négyzetméteren borok százaival várja az eme nemes nedű iránt érdeklődő vásárlókat, de azokat is, akik csak ismerkedni szeretnének a borok világával. Az áruház a minden igényt kielégítő kínálat biztosítása mellett ugyanis azt is fontosnak tartja, hogy kényeztessen: itt kóstolni is lehet, ráadásul több száz palackból, mellé pedig még egy kis tapas-t is fogyaszthat a vásárló, mégpedig a galérián berendezett Tapas Bárban.

Az pedig, aki kedvet kapott a kóstoló után, ám még mindig nem tudja, melyik kincset is vigye haza, ne essen kétségbe: ahogy a tulajdonosok fontosnak tartották, hogy Cseh Gábor személyében egy valóban hozzáértő, neves sommelier állítsa össze a kínálatot, úgy arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy kizárólag szakképzett eladók segítsenek a vásárlóknak kiválasztani az ízlésüknek és kívánságaiknak legmegfelelőbb évjáratú és fajtájú bort. És mivel a TintoFino 13 ország több mint 1000 borát kínálja, a segítségre szükség is van...

TintoFino
1033 Budapest, Szőlőskert köz 2.
Telefon: 06(1)388-1368

Pincészetek: Árvay Hétfürtös Pincészet, Öregbaglas Pincészet, Béres Szőlőbirtok, Bock József, Cezar Pincészet, Chapel Hill Pincészet, Chateau Dereszla Pincészet, Dúzsi Tamás, Demeter Pincészet, Első Magyar Borház, Frittmann testvérek, Gróf Degenfeld Pincészet, Gál Lajos, Karádi és Berger, Polgár Pince, Jacobs Creek (Ausztrália), Saint Clair (Új-Zéland), Chonca y Toro és Ventisquero (Chile), Excelsior (Dél-Afrika)...

Ha bor, akkor Wine&Arts Decanter borszaküzlet

Édes nedűk Észak-Magyarországból a Balatonig, Soprontól Pécsig, Chilétől Ausztráliáig és Spanyolországtól az Egyesült Államokig. Szinte nincs kívánság, amely ne teljesülne a Kléh István utcai Decanter Borszaküzletben, hiszen a kínálat végtelen, a kiszolgálás minden igényt kielégít, ráadásul még a bor fogyasztásához és tárolásához elengedhetetlen eszközök és kiegészítők között is válogathat az, aki betér ide, hogy megszerezzen egy-egy értékes palackot.

Ez persze nem jelenti azt, hogy csakis az ínyenceket várják, hiszen a Decanterben az is otthon érezheti magát, aki egyébként még nem beszéli a borok nyelvét, és a nemes, már-már gyűjteménybe illő fajták helyett csupán egy egyszerűbb palack borra vágyik.

Mindemellett rendszeres kóstolási lehetőséggel is igyekeznek kényeztetni a vásárlókat, miközben nagy szakértelemmel segítenek kiválasztani a kívánságnak leginkább megfelelő fajtát. Ráadásul akkor sem hagyják magára az érdeklődőt, ha az az interneten keresztül szeretne hozzájutni egy-egy palackhoz: a borokat lehetőség van online megrendelni, az internetes áruházban pedig különböző jelzések segítenek eligazodni a vásárlásban. A kényelem tehát biztosított, ám ki-ki maga döntse el, hogy a kényelemért képes-e lemondani a kóstolás élvezetéről...

Decanter Borszaküzlet
XII. kerület, Budapest, Kléh István u. 3.
Telefon: 06(1)201-9029

Pincészetek: Szeremley, Szent György Borház, Bazaltbor, Villa Tolnay, Scheller, Lesence, Figula, Jásdi, Feindl, Konyári, Egri Kutató, Gr. Buttler, Thummerer, Nyakas, Losonci, Apátsági Pincészet, Kreinbacher, Oszvald, Weninger, Mészáros, Szepsy, Mőcsényi Kastély, Gere Tamás, Vylyan, Ch. Lynch Bages és Ch. Pichon Longueville Baron (Franciaország), Rosemount, Cape Mentelle és Hardy's (Ausztrália), Vina Requingua, Torres és Los Vascos (Chile), Simonsig (Dél-Afrika), Marqués de Cáceres (Spanyolország)...
Ezt is szeretjük