Nemcsak a kormány, az ellenzék is beégett
Gyurcsány alkotott
Nevettünk a kormányon, nevettünk az ellenzéken. A Jobbik és Gyurcsány brillírozott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Matolcsynak hála 2012 a felhőtlen kacagás éve volt, de nemcsak a miniszter alkotott, ugyanúgy szereztek örömteli pillanatokat az ellenzéki pártok is.

Szegedi Csanád és Novák Előd

A kellemetlen ügyek tekintetében már a választások idején is élen járt a Jobbik - ki ne emlékezne Szávay István esetére a péniszpumpával -, és ez 2012-ben sem volt másként.

Először a párt alelnökéről, Szegedi Csanádról derült ki, hogy zsidó, majd jött Novák Előd, aki év közben EU-ellenességét demonstrálva elégetett egy EU-zászlót, utána meg magyarázkodhatott, mert mint azt a hvg.hu megírta, Brüsszelből is kapott fizetést, ráadásul Szegedi Csanád asszisztenseként. Szegedi Csanád megbukott, kilépett a Jobbikból, Novák maradhatott.

Novák Előd később szintén részese volt egy kellemetlen ügynek, a Jobbik listázni akarta az izraeli állampolgárságú képviselőket, Novák ennek érdekében minden képviselőnek levelet írt, melyben azt kérdezte, milyen állampolgárságuk van a magyaron kívül. Ertsey Katalin viccből azt írta, izraeli és piréz, amit Novák komolyan vett, és le akarta mondatni az LMP-s politikust.

Míg Novák Elődnek a fentiek miatt voltak kellemetlen percei, addig Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkolt. Egy hétig, és nem tovább, ami már önmagában derültséget okozott.

Gyurcsány a kemény egy hét alatt sátorban lakott a Kossuth téren, Niedermüller Péter és Molnár Csaba alelnökökkel, valamint Kolber Istvánnal, a párt képviselőjével.

Gyurcsányék a választási részvétel előzetes regisztrációhoz kötése ellen tiltakoztak, túlélték.

2012-ben a Szolidaritás Mozgalom vezetőjének is sikerült gyurcsányi magasságokba emelkedni, az azeri baltás gyilkos kiadatása ellen tiltakozó tüntetésen ugyanis öt perc hírnévért egészen megdöbbentő jelmezbe öltözött. A szó ide kevés, jöjjön inkább a kép. Te sírsz inkább, vagy nevetsz?

Árok Kornél, fotó: MTI

Az MSZP leszólja a Népszavát egy hirdetés miatt

Kónya Péterhez hasonlóan helyzetbe került az MSZP, mivel a párt képes volt egy felháborodó közleményben kiosztani a Népszavát, amiért náluk hirdetett a Fidesz-közeli Közgép.

Az MSZP közölte, értetlenül fogadta, hogy a szociáldemokrata értékeket eddig következetesen közvetítő Népszavában megjelent a Fidesz-közeli Közgép hirdetése. Pláne azután, hogy a lap számos alkalommal - és teljes joggal - kritizálta a Fidesz és a gazdasági holdudvarához tartozó oligarchák nemzetellenes tevékenységét.

A Népszava azon döntése, amely szerint a Közgéppel való bárminemű kapcsolat fenntartása egy baloldali szellemiségű sajtóorgánum számára ma Magyarországon megengedhető, felháborító és megmagyarázhatatlan. Egy magát szociáldemokratának valló lap semmiképp sem vállalhat közösséget fideszes oligarchák cégeivel - közölte az MSZP.

Az MSZP elhatárolódik attól, hogy a Népszava teret engedett a Közgép hirdetésének. Felszólítjuk a lap vezetőségét, hogy azonnal szüntessen be minden gazdasági és egyéb együttműködést az említett érdekcsoportokkal - mondta Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes. Ellenkező esetben szerinte törölje fejlécéről a szociáldemokrata jelzőt, mert érdemtelen annak használatára.

- Vessenek meg érte, nem ugrottunk félre a pénz elől - közölte Németh Péter főszerkesztő. A főszerkesztő a nepszava.hu oldalon közölt írásban úgy fogalmaz, jól tudja, hogy a Közgép gyarapodik, és nyeri el sorra a különböző pályázatokat, és ezt a lap sokszor meg is írta, ennek ellenére most „a Népszavában költött el egy kis pénzt a Fidesz-kormány favoritja - tette hozzá.

Kellemetlen LMP-s ügy

Voltak kellemetlen ügyek az LMP tájékán is. A képviselők lopása ellen elszántan küzdő párt egy képviselőjéről ugyanis kiderült, hogy úgy veszi fel a több mint 100 ezres lakhatási támogatását, hogy van háza Budapesten, még ha nem is a fővárosban él. Szilágyi László először úgy vélte, jogosult a támogatásra, később viszont az egyre erősödő botrány hatására lemondott a havi 120 ezer forintról.

Ezt is szeretjük