Lázár János megtiszteltetésnek veszi, hogy beperelték
Kínos költségtérítés
Kivételes luxusban töltötte hivatalos útjait Lázár az állam költségén.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lázár János egy tegnapi cikk miatt visszafizet 2 millió forintot az államkasszába. A miniszterelnökséget vezető államtitkár ezt az MTI-vel közölte.

Lázár János egy múltheti makói utcafórumon

Lázár János közleményében hangsúlyozta: az elmúlt két évben a legkevesebbet utazó kormánytagok közé tartozott, ezzel együtt "megtiszteltetésnek tekintem azt a figyelmet, amelyben a média egyes szereplői - most nem részletezendő okból, esetleg megbízásból - részesítenek". Kiemelte, készséggel áll a "független magyar bíróságok" rendelkezésére utazási szokásainak részleteiről.

Az államtitkár közölte, hogy nagyra becsülve a hírportál "elfogulatlan, objektív és korrekt tájékoztatását, értékelve az átláthatóság és a magyar költségvetés védelme érdekében végzett munkájukat", úgy döntött, lemond utazási költségtérítéseiről. Emellett a három utazáson felhasznált 2 millió forintot a költségvetés "rendelkezésére bocsátja" - tette hozzá.

Az Origo szerint Lázárnak például volt egy olyan angliai útja, melyen két éjszaka az államtitkár és egy munkatársa számára csaknem 1 millió forintba került. Az igaz lehet, hogy Lázár kevesebbet utazik más hasonló pozícióban lévő állami vezetőknél, ám ilyen magas szállásköltségeket senki más nem számoltatott el.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Ezt is szeretjük