Az ember tragédiája: László Zsolt Lucifer bőrébe bújik
Az ember tragédiáját László Zsolttal, Szatory Dáviddal és Tenki Rékával a főszerepben láthatod a Nemzetiben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Nemzeti Színház fontos feladatának tartja, hogy fiatal nézőit megnyerje a magyar klasszikusoknak; ezért is tűzi műsorára a magyar évad utolsó bemutatójaként Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeményét. Május 6-ától láthatod, a darabot Alföldi Róbert rendezte.

Madách: Az ember tragédiája

A Nemzeti Színház készülő előadásában Évát és Ádámot két törékenyen fiatal játssza – Tenki Réka és Szatory Dávid -, akikhez a gyermekkor naiv ártatlansága még közelebb áll. Útjuk a történelmi képeken keresztül a felnőtté válás, az önmegismerés küzdelméről is szól.

Kalandjuk korántsem veszélytelen, mert a felfedezőút tétje legvégül a szerelem és a boldogság maga. Lucifer, a fényt hozó Alföldi Róbert rendezésében nem annyira mitikus gonosz, inkább Ádám és Éva ki nem mondott kételyeik és kétkedéseinek hangadója.

Főbb szerepekben

  • Az Úr – Blaskó Péter
  • Ádám – Szatory Dávid
  • Éva – Tenki Réka
  • LuciferLászló Zsolt

Az Úr nem csak a mű elején és végén jelenik meg, hanem az események sorát ugyanúgy végigköveti, mint Lucifer. Nem egy bölcselkedő aggastyán, hanem tevékeny gondolkodó, aki kíváncsian és aggódva figyeli teremtményei metamorfózisát. Fiatal színészek játsszák a Tragédia többi szerepét is, állandó jelenlétük megszemélyesíti a jeltelen, névtelen tömeget. Az előadás egyszerű, világos, közérthető gesztusokkal, mai színházi nyelven fogalmazza meg Madách egyetemes gondolatait.

Az ember tragédiája
Helyszín: Nemzeti Színház, 1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.
Időpont: Kattints ide az előadás időpontokhoz!
Jegy: Jegyedet itt válthatod meg!
Ezt is szeretjük