Kiakad a cukiságmérő: itt vannak az első fotók a debreceni lámacsikóról
A Debreceni Állatkert ismét kinyitott, ezért a lámacsikót személyesen is megtekinthetik az érdeklődők.

lamacsiko
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben, a jövevényt és családját már megtekinthetik az érdeklődők az újranyitott nagyerdei intézményben - közölte a kert igazgatója kedden az MTI-vel.

Nagy Gergely Sándor elmondta: az állatkert lámái láthatóan remekül érzik magukat a Nagyerdő fái alatt, hiszen évről évre egészséges utódokkal gyarapodik az állomány. Idén először februárban, legutóbb pedig április közepén született csikó a lámáknál.

Egészséges és életerős a kis lámacsikó

A most született, testvéreihez hasonlóan fekete-fehér kis kanca életerős, kifogástalan étvágyú, és a sok játék mellett jó idő esetén napfürdőzni is nagyon szeret. Születésével immár kilenc egyedet számlál a debreceni lámacsapat, amelyet ismét megtekinthet a nagyközönség.

A hétfői újranyitást követően a veszélyhelyzet feloldásáig külön szabályok betartására kérik a látogatókat - tette hozzá. Kiemelte: a sorban állás elkerülése érdekében javasolják az online belépővásárlást, a bejáratoknál és a park teljes területén kérik az 1,5 méteres védőtávolság megtartását, továbbá javasolják védőmaszk használatát is.

A cikk az ajánló után folytatódik

A zoocsemege értékesítése szünetel, az állatházak és állatsimogatók továbbra is zárva tartanak, de valamennyi lakó jól látható külső kifutójában is. A csoportos szakvezetéseket egyéni, izolált vezetett séták helyettesítik - tette hozzá Nagy Gergely Sándor, megjegyezve, hogy a mosdókat, látogatói tereket folyamatosan tisztítják és fertőtlenítik, a mosdókban virucid hatású folyékony szappanokat helyeztek ki.

Kiemelt kép: Facebook/Debreceni Állatkert

Így néz ki egy egynapos elefántbébi

Elefántborjú született Németországban, az észak-rajna-vesztfáliai Wuppertal állatkertjében. A kis ormányost mindössze egynapos korában már megtekinthették és le is fotózhatták a sajtó munkatársai, így az egész világ megismerheti.

Ezt is szeretjük