Lajkó Félix: Csak járom a magam útját
Budapesten a turné utolsó állomása
Balkáni dallamok és felejthetetlen hangulat vár rád a Makovecz-turné utolsó, május 29-ei koncertjén.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Május 29-én tartja Lajkó Félix Makovecz turnéjának záró előadását az Új Színházban. A zseniális hegedűművész már meghódította Berlint, Amszterdamot, Tokiót is, most a hazai közönségnek van alkalma hallani csodálatos játékát.

Lajkó Félix koncert

Lajkó Félix vajdasági hegedűművész tíz koncertből álló sorozatában arra vállalkozott, hogy végigjárja Szlovéniától Erdélyig mindazokat a Makovecz Imre által tervezett templomokat és művelődési házakat, melyek úgy építészetileg, művészileg, mint akusztikailag is egyedi alkotások, a magyar épített örökség meghatározó épületei.

Félix amióta megismerte Makovecz Imre munkáit, épületeit, rajong értük, mert a termek kiváló akusztikája, az épületek formabontó, művészi terei, mind-mind inspirálják az alkotásra, a zenélésre. Turnén közreműködő partner Félix zenésztársa Brasnyó Antal brácsán.

A koncertek tisztelettel adóznak a 75 éves Makovecz Imrének, csodálat a fa kupolák akusztikája előtt.

Lajkó Félix saját zenéjéről

A zeném alapját a hangszerem érzékenysége és sokszínűsége adja. Nem játszom semmilyen új stílusú muzsikát, csak járom a magam útját, improvizálok és zenét komponálok. Nem teszek különbséget zenei stílusok és irányzatok között; játszok népzenét, klasszikus muzsikát, rockot, bluest, jazzt és improvizatív dallamokat.

Helyszín: Új Színház, Budapest VI. kerület Paulay Ede utca 35.
Időpont: 2011. május. 29. 19 óra.
Jegyár: 2900-4900 forintig, jegyedet itt válthatod meg!
Ezt is szeretjük