A kormány reneszánsz embere, aki világot csak sötétben gyújt
Egy államtitkár, aki mindenhez ért. Összegyűjtöttük a legkülönfélébb témákban adott tanácsait.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

L. Simon László a Miniszterelnökség államtitkára a 444.hu szerint egy konferencián az újságírás minőségének romlását ecsetelte, majd megjegyezte, hogy a sajtó munkatársai nem segítik a munkájukat. A kormány ezért a reklámadóból a minőségi újságírásba fektetné a befolyó összeg egy részét. L. Simon az utóbbi időben számos területen megnyilvánult, és észrevételeit minden alkalommal komoly érdeklődés kísérte. Összeszedtük az államtitkár legérdekesebb pillantait.

Az államtitkár, aki sötétben világítana

L. Simon államtitkár úr nem először kalandozik a sajtó világában. A Hír TV Versus című műsorában kényszerült magyarázkodásra, miután egy eseményen a tévé riporterének azt mondta: ha továbbra is ilyen kérdéseket tesz fel, "nehéz lesz az élet a Hír Tv-nél". A riporter egyébként arról érdeklődött L. Simonnál, hogy miért adták át másodjára is a Várkert Bazárt le nem rakott macskaköveken bukdácsolva.

L. Simon László nem riad vissza a bonyolultabb tudományterületektől sem. Szintén szeptemberben jártunk, amikor a parlament paksi atomerőmű bővítéséről szóló vitanapon a természettudományokkal kacérkodó képviselő azt mondta, azért nem lehet nap- és szélerőművekre bízni az energiaellátást, mert áramra éjszaka is szükség van, illetve akkor is, ha nem fúj a szél.

Elképzelhető, hogy energetikával foglalkozó szakemberek nem értenének egyet minden egyes szavával, csakúgy, ahogy a hollandok vagy a németek többsége sem. E két országban ugyanis egyre inkább a nap- és szélenergiát részesítik előnyben, és le mernénk fogadni, hogy sötétben szokták felkapcsolni a lámpát.

Gondok a törvénnyel

Júliusban az RTL Klub készített riportot az akkor még csak tervezett reklámadó lehetséges hatásairól. Mivel L. Simon jegyezte a törvényt, és az azt követő módosító indítványokat is, adódott hát, hogy őt is megkérdezzék arról, politikusként, ha hirdet a Facebookon, akkor őt is érinti-e a reklámadó. Bár az általa jegyzett mondatokban egyértelműen az szerepelt, hogy fizetnie kell, ő magabiztosan állította, nem kell. Ezután kicsit elbizonytalanodott, telefonált, böngészett, majd visszahívva a stábot,  és elismerte, hogy tévedett.

Ha a fentiek nem voltak elengendők L. Simon sokoldalúságának alátámasztásához, jegyezzük meg, hogy az államtitkár úr borászattal is foglalkozik, de a költészet világában is kipróbálta már magát.

Fotók: Facebook.com/L. Simon László

Ezt is szeretjük