Katonák életét mentette meg a bátor kutya - Most kitüntetést kapott érte
Bátorságáért tüntettek ki egy kutyát.

kuno
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bátorságáért Dickin-medállal tüntettek ki egy tavalyi, közel-keleti brit katonai akcióban részt vevő kutyát. A hároméves belga juhászkutya, Kuno a művelet során mindkét hátsó lábán megsebesült - számolt be róla a BBC hírportálja.

A malinois egyik lábának egy részét a sebesülés okozta fertőzés miatt amputálni kellett, ezért művégtagot kapott, de felgyógyulása óta már futni és ugrani is képes. - Kuno nélkül ez a harci művelet nagyon nehéz lett volna, nyilvánvaló, hogy brit katonák életét mentette meg azon a napon - méltatta a hős kutyát Ben Wallace brit védelmi miniszter.

A Dickin-medál a Viktória-kereszttel egyenértékű, az állatok számára adható legmagasabb rangú, brit katonai kitüntetés. 1943-ban a beteg állatokról gondoskodó szervezet, a PDSA alapítója, Maria Dickin hozta létre. Korábban 34 kutyát, 32 postagalambot, négy lovat és egy macskát tüntetek ki az éremmel.

Mit tehetek, hogy megvédjem kedvencemet?

 

Ebben segítünk most országos programunkkal! Kattints, majd jelentkezz be a kiválasztott rendelőbe, ahol a program ideje alatt kedvezménnyel elvégzik a szűrést, kölyökkutya esetében pedig ellátnak hasznos tanácsokkal és akár egy ingyenes Kölyökkutya csomaggal is! A programban részt vevő rendelők egyedi kedvezményeiről érdeklődj a megadott elérhetőségeken.

Promóció

10 imádni valóan cuki kiskutya, akikre méltán büszke a gazdi

A fáradhatatlan kis csibészek a kezdeti időszakban még tele energiával fedezték fel a kertet, szaglászták végig a lakást, és itt-ott kisebb romboló hadműveletet hajtottak végre. De még ezekre is ráhullt a jótékony nosztalgia homálya, és mindenki már csak arra emlékszik vissza, milyen édes is volt szőrös barátja kicsiként.

Ezt is szeretjük