Katonák életét mentette meg a bátor kutya - Most kitüntetést kapott érte

Bátorságáért tüntettek ki egy kutyát.

Egy kutya kitüntetése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bátorságáért Dickin-medállal tüntettek ki egy tavalyi, közel-keleti brit katonai akcióban részt vevő kutyát. A hároméves belga juhászkutya, Kuno a művelet során mindkét hátsó lábán megsebesült - számolt be róla a BBC hírportálja.

A malinois egyik lábának egy részét a sebesülés okozta fertőzés miatt amputálni kellett, ezért művégtagot kapott, de felgyógyulása óta már futni és ugrani is képes. - Kuno nélkül ez a harci művelet nagyon nehéz lett volna, nyilvánvaló, hogy brit katonák életét mentette meg azon a napon - méltatta a hős kutyát Ben Wallace brit védelmi miniszter.

A Dickin-medál a Viktória-kereszttel egyenértékű, az állatok számára adható legmagasabb rangú, brit katonai kitüntetés. 1943-ban a beteg állatokról gondoskodó szervezet, a PDSA alapítója, Maria Dickin hozta létre. Korábban 34 kutyát, 32 postagalambot, négy lovat és egy macskát tüntetek ki az éremmel.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

10 imádni valóan cuki kiskutya, akikre méltán büszke a gazdi

A fáradhatatlan kis csibészek a kezdeti időszakban még tele energiával fedezték fel a kertet, szaglászták végig a lakást, és itt-ott kisebb romboló hadműveletet hajtottak végre. De még ezekre is ráhullt a jótékony nosztalgia homálya, és mindenki már csak arra emlékszik vissza, milyen édes is volt szőrös barátja kicsiként.

10 imádni valóan cuki kiskutya, akikre méltán büszke a gazdi: tündéri képeket mutatunk

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük