Gyönyörű, titkos kertek Budapesten: apró oázisok a nagyváros sivatagában
Szeptember 2-án ismét jön a Közösségi Kertek Éjszakája.

kert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közösségi kertek olyan apró oázisok a nagyváros sivatagában, amik nemcsak az ott kertészkedőknek szereznek sok-sok örömet, de a környékre is jó hatással vannak, olykor láthatatlanul is, hiszen javítják a levegőt, sőt, le is hűthetik azt, növelik a biodiverzitást.

Most ezekbe az apró, olykor rejtett kertek életébe lehet bekukucskálni szeptember 2-án, szombaton, a Közösségi Kertek Éjszakáján. 16 kert, köztük négy vidéki, és azok kertészei várják a vendégeket programokkal, finomságokkal és sok érdekességgel.

A kertek idén is változatos programokkal készülnek: lesz koncert, petanque-bajnokság, kemenceavató buli, kézműves programok, növényfelismerő játék és közös főzés is. Várják a kisebb és nagyobb gyerekeket is, szinte minden kertben lesz valami külön program nekik. Az biztos, hogy mindenhol jó lesz a hangulat. A szervezők hulladékcsökkentő kampányt is indítanak: aki tud, érkezzen saját tányérral, pohárral, így minimalizálni lehet a szemetet az eseményen.

A csatlakozó kertközösségek

Budapesten az Árnyas Kert, Békási Kert, Csárdás Kert, Dorottya Kert, Grundk3rt, IBIS Kert, Kerthatár Közösségi Kert, Kisdiófa Kert, Leonardo Kert, Lőrinci Kertelő, Zengő Kert és ZUGkert. Vidéken pedig az Avasi Paradicsom Közösségi Kert (Miskolc), Palotavárosi Közösségi Kert és Szárazréti Közösségi Kert (Székesfehérvár), Nagycsaládos Közösségi Kert (Tompa).

A csatlakozó kertek listája és a részletes program megtalálható az esemény Facebook-oldalán. A belépés ingyenes, de lehet adománnyal segíteni a kerteket. Az esemény 2017. szeptember 2-án 18:00-kor veszi kezdetét.

Ezt is szeretjük