Orbán vallott az iszlámról: ezen csak nem vesznek össze Rogánnal

Orbán nem fél annyira az iszlámtól, mint Rogán. Sőt!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető a keddi Magyar Idők - ex Napi Gazdaság - című lapban arról beszélt, fel kell tenni a kérdést mindenki számára, hogy szeretne-e az Európai Egyesült Kalifátusokban élni. Erre az ő válasza: nem - folytatta. A kormánynak hamar megváltozott a véleménye az iszlámról, mivel nyár elején maga Orbán Viktor mondta, hogy, bár sok helyen félnek az iszlámtól, Magyarország nem ilyen hely.

Bár tapasztalatuk lehet, hiszen a keleti nyitás idején a kormánytagok szinte hetente meglátogattak egy muzulmán többségű országot.

Orbán a tisztelet hangján szól, és nem fél az iszlámtól

Amikor egy iszlám országról beszélünk, mindig a tisztelet hangján szólunk. Sok helyen félnek az iszlámtól, de Magyarország nem ilyen - az Index tudósítása szerint ilyeneket mondott Orbán június 5-én, amikor Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök Magyarországra látogatott.

Rogán már fél az iszlámtól

Ehhez képest éles váltásnak tűnik, hogy Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető a Magyar Időknek már arról beszélt a menekültek kapcsán, hogy unokáink kalifátusban élhetnek, ha nem vigyázunk. Bár azt biztosan Rogán is tudja, hogy nem minden menekült muszlim, főleg, mióta a közel-keleti szélsőségesek előszeretettel vadásznak például a keresztényekre.

Orbán nagyra értékeli az iszlámot

Nem sokkal az egyiptomi delegáció fogadása után, tehát szintén idén nyáron a kormányfő a bezárkózó országokról beszélt arab bankárok körében.

Szintén az Index tudósítása alapján itt arról beszélt, hogy Magyarország barátságos és nyitott ország, és itt mindenki nagyra értékeli az iszlámot. Igaz, itt gazdag befektetőknek beszélt, nem mindenüket maguk mögött hagyó menekülteknek.

Régen Rogánnak sem volt baja az iszlám országokkal és emberekkel

De Rogán maga sem idegenkedett a muszlim országoktól és a muszlim emberektől. A keleti nyitás csúcsán, 2012 tájékán ő is gyakorta tagja volt olyan delegációknak, melyek előszeretettel mentek üzletet kötni az Arab-félsziget országaiba. Ráadásul a Rogán vezette belvárosi önkormányzat adta el arab származású befektetők tulajdonában lévő cégnek azt a Párisi Udvart, melynek felújítási munkálatai miatt épp most zárták be a Jégbüfét. Persze azt nem tudhatjuk - és nyilván egyébként nem is fontos -, hogy ezek a befektetők milyen vallásúak.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Orbán különösen egy iszlám többségű országot szeret

Szaúd-Arábiában a mai napig rengeteg embert végeznek ki úgy, hogy egész egyszerűen levágják egy karddal a fejet, mert az iszlám jogot, a sharíját tekinti a hatalom követendőnek - ennek ellenére persze a legtöbb muszlim többségű ország nem kegyetlenkedik így a lakóival. Arról nem is beszélve, hogy a nőket brutálisan elnyomja a kormány, például egyedül autót sem vezethetnek. Orbán ennek ellenére ellátogatott Abdallah szaúdi király januári búcsúztatójára. Akkor írtunk arról, hogy a protokoll szerint a személyes részvétnyilvánítás egyáltalán nem kötelező országok vezetői között, a kormányfő mégis ellátogatott Rijádba.

Fotó: Facebook.com/Orbán Viktor.

Ezt is szeretjük