Egy ház, ahol te sem szeretnél lakni
James Herbert Sötét titkok háza című regénye igazi régi vágású kísértethistória rejtélyes eseményekkel és számtalan titokkal...

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári hőségben néha jólesik a romantikus, netán erotikus regényeket lecserélni valami sötétebb tónusú, hátborzongatóra, amit egy hideg koktél társaságában akár a strandon, napozás közben, akár esténként az olvasólámpa pislákoló fénye mellett is el lehet olvasni.

Ha egy ilyen izgalmas, feszült és helyenként tényleg félelmetes olvasnivalóra vágysz, akkor James Herbert 2006-os regénye, a Sötét titkok háza tökéletes választás lehet.

Múltbéli titkok, baljós jelek, megmagyarázhatatlan események

A hatszáz oldalas terjedelem senkit se ijesszen el, mert - habár a regény ezen oldalszám alapján hosszúnak tűnhet - az unalomtól és érdektelenségtől senkinek sem kell tartania. Abban a pillanatban ugyanis, hogy belevágsz a Caleigh-család hétköznapinak nem nevezhető kalandjába és kálváriájába, a könyv azonnal beszippant, és az egyre kérlelhetetlenebbül száguldó tempó és a feszes történetvezetés gondoskodik arról, hogy a száz oldalak észrevétlenül röppenjenek el.

A történet kiindulópontja egy költözés, a Caleigh-család ugyanis úgy dönt, hogy vidékre költözik egy ódon házba. A döntésüket két tényező befolyásolta: az egyik kisfiuk, Cameron titokzatos egy évvel ezelőtti eltűnése, amit a mai napig nem tudtak kiheverni a szülők, a másik pedig az apa, Gabe építészi munkája, ami földrajzilag ehhez a vidékhez köti. Új munkájának célpontja ugyanis nem messze található a Crickley Hall nevű háztól, amit a regény elején bizakodva vesz birtokba a család. Ám nem sokkal később - a baljós előjelek után - megmagyarázhatatlan, természetfeletti események szem- és fültanúi lesznek mindannyian. Ahhoz pedig, hogy rendbehozzák a dolgokat, előbb meg kell fejteniük Crickley Hall tragikus múltját, amelyhez nem kevés köze van egy fél évszázaddal ezelőtti árvíznek és kisfiuk eltűnésének sem.

Egy klasszikus darab

James Herbert hazánkban sokkal kevésbé ismert szerző, mint mondjuk Stephen King vagy Dean Koontz, ez azonban nem jelenti azt, hogy kevésbé tehetséges is volna pályatársainál. A brit írónak az 1970-es évek óta jelennek meg sci-fi-, horror- és thriller műfajú regényei, az írást tehát nem ma kezdte, és ez érződik legutóbbi, 2006-os munkáján is. A magával ragadó karakterábrázolás, a magabiztos feszültségteremtés és az író kiváló stílusa garancia arra, hogy a Sötét titkok házát senki se teszi majd le csalódottan.

Herbert ugyanis egy olyan régi vágású kísértethistóriát írt, amely méltó párja lehet a gótikus regényirodalom klasszikus darabjainak, és az olyan, hasonló témájú filmeknek, mint A ház hideg szíve vagy a Más világ.

Ódon, elhagyatott ház áll az Ördöghasadék - a mély és meredek falú szurdok - mentén, mely a mocsaras fennsíktól egészen a kikötőfaluig, Hollow Bay-ig húzódik. A ház neve Crickley Hall: hatalmas és nyomasztó, valahogy olyan baljóslatú. Azt beszélik róla, kísértetek lakják. Úgy hiszik, borzalmas titkot őriz. Bár némi fenntartással, a Caleigh-család mégis beköltözik: egy kis nyugalmat keresnek Észak-Devon eme gyönyörű vidékén, cseppnyi békét, és lelkük mélyén azt remélik, itt lezárhatják a család életének legutóbbi szomorú fejezetét. Ám a házban semmi nem úgy alakul, ahogy kellene. A Caleigh-család minden más választása jobb lett volna ennél, a lassan kibontakozó rémálom ugyanis minden képzeletet felülmúl. Rövidesen szembesülniük kell Crickley Hall eltitkolt iszonyatával...

Kiadó: Alexandra Kiadó
A kiadás éve: 2008
Terjedelem: 600 oldal
Ára: 3499 forint

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, itt megrendelheted! »
Ezt is szeretjük