Csökkennek az árak! Miket vásárolhatsz meg olcsóbban?
Az iparban csökkentek az árak, de a magyarok már ezt megelőzően elkezdtek vásárolni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt hónapban az ipari termelőárak csökkentek, így bizonyos árucikkekhez is olcsóbban juthatsz hozzá.

Bizonyos árucikkeket máris nagyobb kedvvel fogyaszt a magyar, mint eddig, ráadásul ezek egyre nagyobb hányadát vásárolja az interneten. Végre jó hírek érkeztek a gazdaságból.

Olcsóbban állítják elő a számítógépeket

2014 áprilisában a belföldi és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak átlagosan 0,8%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest. Főként a feldolgozóipari ágazatok árainak esése befolyásolta az árak alakulását, ezen belül a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása, a kohászat, fémfeldolgozás, a villamosberendezés és a gép, gépi berendezés gyártása - áll a KSH legújabb jelentésében.

Márpedig ez azt jelenti, hogy idehaza néhány termék ára csökkenhet a változások folyamán. Most lesz érdemes tehát elektronikai cikkeket vásárolni. Azonban az élelmiszeriparban nem történt változás, aminek hatásait legfőképp a legrászorultabbak érezhetik meg.

Megjött a magyarok vásárlási kedve

Máris többet vásárolunk, ami jól látszik a KSH jelentéséből, mely szerint tovább gyorsult a kiskereskedelem forgalmának üteme. A tavalyihoz képest szinte mindenből többet vettünk. A kiskereskedelemben nőtt az élelmiszerek forgalma, de üzemanyagból is többet vásároltak tavasszal.

Aki sétál a belvárosban, az egyre nagyobb valószínűséggel vásárol is valamit.

Érdekesség, hogy nőtt az internetes áruházak forgalma, tehát a társadalom egyre szélesebb rétegei fordulnak laptopjukhoz, ha valamire szükségük van. A KSH szerint a kereskedelem csaknem fele, 48%-a élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben realizálódik. Tehát főként az alapvető, szuper- és hipermarketekben megtalálható árucikkeket keres a magyar.

Ruhából, cipőből, de bútorból és gyógyszerből is többet fogyasztunk, mint 2013 azonos időszakában. A Nemzetgazdasági Minisztérium mindezt a rezsicsökkentésnek, a családi adókedvezménynek, a foglalkoztatás bővülésének, illetve az egyre növekvő béreknek tudja be.

A gazdaság fehéredését idézhette elő a pénztárak cseréje, melynek hatása most először érezhető. Ez is hozzájárulhatott a kedvező statisztikai mutatókhoz. Csakúgy, mint a tény, hogy lényegében nem volt infláció az elmúlt évben.

Ezt is szeretjük