Két tojás van a képen, de csak az egyik igazi: kitalálod, melyik?
A lelkes művész feladta a leckét követőinek, ha pedig vetsz egy pillantást a fotóra, magad is rájössz, miért.

tojas
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hallottál már a hiperrealisztikus festészetről? Ez a hiperrealizmus képzőművészeti irányzat gyakori elnevezése, mely egyebek mellett a látvány és a valóság viszonyával, illetve a manipulált látás kérdésével foglalkozik.

Yas, japán művész régóta tevékenykedik a műfajban, ami annyit tesz, hogy naponta órák hosszat azon bíbelődik, hogy akrilfesték segítségével olyan alkotások születhessenek, amiket első -néha a sokadik- ránézésre is szinte képtelenség megkülönbözteti az eredeti képtől.

Két tojás, de melyik az igazi?

Zöldségeket és gyümölcsöket, koktélokat és jégkrémeket, ezúttal pedig élethű tojást örökített meg, majd elkészülte után nyomban a világ szeme elé tárta, és feltöltötte Insta-profiljára. Maga a festési művelet négy órájába, míg a mű tökéletesítése több napjába telt, ám végül célt ért, hiszen a kommentelők többsége nem tudta eldönteni, melyik a valódi tojás és melyik az átverés. Szerinted?

Ha arra tippeltél, hogy a bal oldali a festmény, szívből gratulálunk, hiszen ez azt jelenti, hogy nem sikerült a csel, ellenben vitathatatlan, hogy a két tojás tényleg elképesztően hasonlít egymásra. Ezzel bizonyára az a több mint 63 ezer ember is egyetért, akik lájkolta Yas Twitter-bejegyzését.

Merre néz a férfi a képen? Mindenki máshogy látja!

A szemet könnyű megtéveszteni, nem minden az, aminek elsőre látszik. Olykor érdemes elszakadni egy kicsit saját magadtól, és más szemszögből is megvizsgálni a dolgokat, mert igazi újdonságok tárulhatnak eléd. A következő optikai illúziók is ezen az elven alapulnak: te mindkét dolgot meg tudod látni a képen?

Nyitókép: Pixabay

Ezt is szeretjük