Képek! Matolcsy nyakkendő nélkül, Fazekas a borfesztiválon
Heti képes összefoglaló a legfontosabb eseményekből, köztük a háromnapos kormányülésről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy 73%-ra csökkentik az államadósságot, ezt követően a kormány három napra elvonult ülésezni Hajdúszoboszlóra. Itt bejelentették, hogy Nagy Anna után Giró-Szász András lesz az új kormányszóvivő. A Jobbik aláírásgyűjtésbe kezdett a devizahitelesek érdekében, az íveken arra a kérdésre várnak választ: Egyetért-e azzal, hogy a devizahitelek kapcsán a felvétel időpontjában lévő árfolyamon történjen meg a forintosítás, és ennek a terheit a bankszektor viselje?

Közben az ÁNTSZ bejelentette, szigorítanak a közétkeztetésre vonatkozó elvárásokon, megkövetelik, hogy a közétkeztetésben az étrend összeállításakor ügyeljenek arra, hogy az ételek jellege minden korcsoportnak megfelelő és változatos legyen.

A szolgálat ajánlása szerint édességet önálló fő- vagy kisétkezésként a közétkeztetésben nem lehet adni, leszámítva a legalább egyharmad rész gyümölcsöt, tejet vagy tejterméket tartalmazó készítményeket. Italként kizárólag ivóvíz, tej, illetve kakaó - további cukrozás nélkül -, valamint "világosra főzött tea" adható.

Az élelmezésvezetőnek étlapot kell készítenie, amelyen egy adagra lebontva fel kell tüntetni az étkezések energia-, fehérje-, zsír-, szénhidrát-, cukor- és sótartalmát, és ezeket minden intézményben, a szülők által is jól látható helyen ki kell függeszteni.

Stohl Andrást is elítélték

A héten megszületett a jogerős döntés Stohl András színész ügyében, aki ittas vezetés miatt vonul tíz hónapra be a börtönbe, ahonnan legkorábban öt hónap múlva szabadulhat. Nézd meg a tárgyalásról készült képeinket!

Ezt is szeretjük