Fontos ponthoz érkezett Szervét Tibor élete - Nézd meg, mibe vágta a fejszéjét!
Minden jó színész életében eljön ez a pillanat. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március 4-én mutatják be a Kean, a színészt a Thália Színházban. Az új darab a neves angol színész, Edmund Kean viharos magánéletébe enged betekintést: szerelem, féltékenység, és még egy szökevény menyasszony is felkavarja a kedélyeket.

Sokszínű, izgalmas és pikáns lesz!

Alexandre Dumas eredeti darabját Jean-Paul Sartre írta át, amelyből most Hamvai Kornél készített a Thália Színház számára egy kétfelvonásos változatot. Keant Szervét Tibor alakítja, további szerepekben pedig Molnár Piroskát, Csányi Sándort, Gubás Gabit, Pindroch Csabát, Szabó Erikát és Bán Bálintot láthatják a nézők.

A darab rendezője, Kelemen József elmondása szerint a Kean, a színész egy szövevényes történet a romantika minden kellékével, amelyben egyrészről egy bonyolult szerelmi sokszög bontakozik ki. A darab másik fele az identitáskeresésről szól, egy színész mindennapjaiba enged belelátni: mi történik a színfalak mögött, hol a határ, meddig színész valaki, és hol kezdődik a civil ember, hogyan mosódik össze a két szerep - akár a színpadon, akár az életben.

A nézők az izgalmas történet mellett a látványt is kifejezetten élvezni fogják: a Bagossy Levente tervezte díszlet lenyűgöző, a csodás jelmezek pedig a steampunkot idézik majd.

Fesztiválra készülj!

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül a Humorfesztivál a Thália Színházban, ahol március 17. és 19. között összesen nyolc produkció mutatkozik be.

A nagyszínpadon a fesztivál keretében a Thália Színház saját produkciója - Martin McDonagh A nagy kézrablás című Vidor Fesztivál-díjas darabja - mellett két vidéki előadás lesz látható. A kecskeméti Katona József Színház Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiája, és a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában az Anconai szerelmesek című zenés vígjáték, amelynek rendezője Lendvai Zoltán.

A háromórás darab helyszíne egy Adria-parti városka, ahol a történet a lányát egyedül nevelő, korosodó amorózó, a könnyűvérű szobalány, a kávézótulajdonos, a hátrányos helyzetű vándormuzsikus, az életunt milliomos és a tűzrőlpattant magyar lány körül bonyolódik. Az Anconai szerelmesek fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés szerelmi történet remek slágerekkel, tánccal, csipetnyi erotikával, sok kacagással és természetesen happy enddel.

A stúdió-előadások között a Váci Dunakanyar Színház produkcióját, Neil Simon Az utolsó hősszerelmes című darabját, a Dumaszínház két előadását, a Duma Swing 2-t - Kovács András Péter, Janklovics Péter és Illés Ferenc jazz-up comedy estjét - és a Vinnai András rendezte Fear the Szaknévsort láthatják.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatói a Kocsis Gergely rendezte Válogatás című zenés játékot hozzák el, amely Gazdag Gyula 1970-ben készült, azonos című dokumentumfilmje nyomán került színre. A Pinceszínház Yasmina Reza: Művészet című darabját játssza Pajer Róbert rendezésében.

Ezt is szeretjük