Karácsonyi körmök: pofonegyszerű minták, amiket könnyen elkészíthetsz
Percek alatt karácsonyi hangulatot festhetsz a körmeidre!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsonykor érdemes valami aranyos, alkalomhoz illő manikűrt készíteni. Szerencsére a legmutatósabb ünnepi motívumokat is egyszerűen előállíthatod.

Mutatunk két pofonegyszerű, de annál hangulatosabb mintát a körmeidre!

Karácsonyi cukorka

Nálunk is egyre elterjedtebb karácsonyi szimbólum a csíkos cukorkarúd. Ez ihlette a piros-fehér manikűrt is, amelyet száradással együtt nagyjából 20 perc alatt elkészíthetsz. Próbálkozhatsz szabad kézzel is, ha van vékony ecsettel ellátott díszítőlakkod, de egyszerűbb, ha a ragasztószalagos megoldásnál maradsz.

Erre lesz szükséged:

  • alapozó és fedő lakk
  • fehér és piros körömlakk
  • ragasztószalag
  • olló

Fesd ki a körmeidet az alapozó lakkal, majd a száradás után a pirossal is. Vágj le a celluxból körülbelül kétcentis, különböző vastagságú darabokat, és ha megszáradt a piros lakk, átlósan ragaszd rá őket a körmeidre. A széleknél figyelj, hogy ne legyen levegős a ragasztószalag, mert ha elválik a körmödtől, elmaszatolódik a minta.

Amíg rajta van a cellux az ujjaidon, fesd át az egész körmödet fehér körömlakkal. Amikor megszáradt, óvatosan húzd le a kis csíkokat, és tedd fel a koronát a manikűrre egy színtelen fedő lakkal!

Cukor és magyal

A karácsonyi cukorka mintáját tovább színesítheted, ha hosszú a körmöd: néhány plusz alapanyag, és tehetsz cuki magyalágat is a mintába. Rövid körmön is kipróbálhatod ezt a mintát, bár ebben az esetben kevésbé lesz mutatós.

Erre lesz szükséged:

  • alapozó és fedő lakk
  • fehér, piros és zöld körömlakk
  • körömlakklemosó
  • vékony ecset
  • apró, piros strasszkövek

Lakkozd át a körmödet az alapozó lakkal, majd fesd ki a körömvégeket fehérre úgy, mintha francia manikűrt készítenél. Ha megszáradt a lakk, fogd a vékony ecsetet, óvatosan húzz átlós vonalakat pirossal a fehér felületre. Mosd ki az ecsetet körömlakklemosóval, és segítségével rajzold meg a köröm egyik sarkába a zöld leveleket.

Jöhet egy réteg fedőlakk: mielőtt teljesen megkötne, fogpiszkálóval, fapálcával vagy szemöldökcsipesszel nyomkodj bele körmönként három-három strasszkövet a fenti képen látható módon - és már kész is a magyal. Száradás után lakkozd át a körmeidet újra a fedőlakkal, hogy tartós legyen a manikűr!

Képek: bazarsheilafelix.blogspot.com; YouTube

Ezt is szeretjük