A hétvégén totális káosz várható az utakon, jobb otthon maradni

Budapesten és a Balaton felé is nehéz lehet a közlekedés. Legalább a sztrádafelújítást elnapolták.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Budapesten maradnál, esetleg lemennél a Balatonhoz? A Velencei-tó nyújtana enyhülést a kánikulában? Sajnos mindhárom variáció bosszankodások forrása lehet ezen a hétvégén.

Itt a hőség, és szinte lehetetlen lesz közlekedni. Nincs menekülőút, ezért jobb felkészülni a nehézségekre. Cikkünkkel ezt meg is teheted.

Budapesten több helyen lesznek lezárások

Szombattól várhatóan szeptember közepéig a Szépvölgyi út a Bécsi út kereszteződésénél csak egy sávon lesz járható a budai fonódó villamoshálózat vágányépítési munkái miatt. Ehhez kapcsolódóan a Szépvölgyi utat a Kolosy téri buszvégállomás és a Lajos utca között a Pusztaszteri út felé egyirányúsítják.

A forgalomkorlátozás miatt a 29-es busz az Ürömi utca-Zsigmond tér-Lajos utca módosított útvonalon közlekedik, nem érintve az Ürömi utca és a Kolosy tér megállóit. A terelt útvonalon a buszjáratra az Ürömi utcában a gyalogos-átkelőhely után, majd a 9-es, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A busz Zsigmond tér megállójában lehet felszállni.

Ezen kívül nem árt észben tartani, hogy az 51-es villamos vonalán még egy hétig teljes hosszában pótlóbuszok közlekednek vágányfelújítás miatt.

Kerékpáros verseny miatt vasárnap a Lánchídon és környékén kell lezárásokra számítani.

Könnyű út a Balatonra? Felejtsd el!

Menekülnél a fővárosból, és a Balatonnál, esetleg a Velencei-tónál vészelnéd át a 37 fokos hőséget? Nos, a közútkezelőt ez nem hatja meg, és bejelentették, hogy felújítási munkákba kezdenek az M7-es autópályán. Egy nappal a bejelentés előtt azonban, látva a felháborodást, elhalasztották nyár végére a munkálatokat.

A MÁV-nál azonban már vannak problémák: a hőség miatt sebességkorlátozások vannak érvényben egyes vonalakon egész nap. Erre a vasúttársaság közleménye szerint azért van szükség, mert túlhevülnek a sínek.

A Balaton felé tartó vonalakon egyelőre nincs ilyen probléma, de a hétvégén tovább fokozódik a hőség. Mindenesetre érdemes időben kimenni a pályaudvarra, mert minden bizonnyal rengetegen lesznek.

Ezt is szeretjük