Csodák választás előtt: ezeket kaphatod meg most ingyen vagy olcsón
Egészen elképesztő ajándékokat is kieszelnek a jelöltek néhány voksért cserébe.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Okostelefon, sonka, kakaós csiga, szemeteszsák, tej - csak néhány azokból az ajándékokból, melyekkel egyes politikusok egész véletlenül pont egy-egy választás előtt lepik meg a tisztelt polgárokat.

Közeleg az önkormányzati voksolás, így egyre több aspiráns próbálja meg ajándékkal lekenyerezni a választópolgárokat. Összeszedtük a legfurcsábbakat.

Ajándék okostelefon minden választópolgárnak

Az önkormányzati választás előtt mindig valahogy gyorsabban készül el az új burkolat vagy a főtér felújítása, és rejtélyes módon az avatók, szalagátvágások is megszaporodnak. A különös jelenséghez azonban már sokan hozzászokhattak, ezért mással kell elérni az ingerküszöböket.

A Siófoki Hírek cikke szerint a Siófok Kártyához október 1-től ingyen okostelefon dukál a helyi lakosoknak - így döntött a helyi polgármester és a képviselőtestület. Az ingyenes telefonnak van egy feltétele, mégpedig az, hogy az igénylő nagykorú - tehát szavazásra jogosult - kell, hogy legyen.

A hivatalos magyarázat szerint a ingyenes telefon nem túlzás, sőt, azt minden más városnak biztosítania kellene a lakosainak.

Tej és kakaós csiga a választók egészségéért

A legfurcsább kampányajándékért járó címet már ki is oszthatjuk, pedig még van egy hét a szavazásig. Újpesten a kormánypárti Hladony Sándor névjegykártyájával megtoldott szemeteszsákot ajándékozott körzete lakosainak - számolt be róla fotóval a Cink.hu.

A VII. kerületben a szavazók kalciumbevitelére is gondoltak az öldöklő kampány közepette. Éppen ezért a kerületi Fidesz október 1-re a Klauzál térre hívott minden erzsébetvárosi lakost, hogy hozzájuthasson betevő liter tejéhez, mindössze 7 forintért.

A Vs.hu érdeklődésére a tejet osztók eloszlatták a kétségeket. Szerintük ugyanis nem a kampány része, hogy pártlogós ruhában, pártlogóval felcímkézett palackban 7 forintos tejet árulnak.

Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a tápláló reggeli híveként nemrég a Bikás parkban várta a kakaós csiga kedvelőit. A nagy csigaosztásról a polgármester fotót is posztolt Facebook-oldalára.

Az eddigi egyik legviccesebb kampányajándék-osztás még tavasszal az V. kerületben esett meg. Hogyan osszuk ki a húsvéti ingyen sonkát úgy, hogy még az országgyűlési választási kampányban is profitáljunk belőle? Ez a kérdés merülhetett fel az önkormányzatban, mivel húsvét két héttel a voksolás utánra esett. A sonkaosztást ezért előrehozták, így a rászorulók és idősek már egy hónappal korábban megkapták az önkormányzati húst.

Fotó: Facebook.com/Dr. Hoffmann Tamás.

Ezt is szeretjük