Profi tippek a karriered fellendítéséhez! Ha munkát keresel, vagy előlépésre vágysz, ezeket tudnod kell!

Hasznos tanácsok a sikerhez. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Noha egyre több figyelem irányul a nők munkaerő-piaci szerepvállalására, az állást kereső fiatal és középkorú hölgyek körében végzett kutatás eredményei alapján arra lehet következtetni, hogy az elmúlt években ennek ellenére a gyakorlatban alig tapasztaltak előrelépést Magyarországon a munkába állásuk terén.

Az elvárásoknál élen állnak a juttatások és a szakmai fejlődés is

A megkérdezett női álláskeresők közel fele tapasztalt már hátrányos megkülönböztetést a kiválasztási folyamatban, a ranglétrán történő előrejutásban vagy éppen a javadalmazásban - derült ki a Jobline Női Karriernap szervezőinek Nők a munka világában című friss online felméréséből.

Sokan ennek okaként a munkahelyi és a családi feladatok összeegyeztethetőségének nehézségeit jelölték. A kutatásból azonban kiderült, hogy a válaszadók teljes egészét tekintve, az elhelyezkedés során figyelembe vett legfontosabb szempontok listáját a versenyképes fizetés, a feladatkör, felelősség egyértelmű meghatározása és a szakmai fejlődés támogatása vezeti.

Törekvések Magyarországon

A Jobline és a Frissdiplomás Kft. ezt a problémát felismerve rendezte meg 2014-ben, első alkalommal a Női Karriernapot. A munkaadók és álláskeresők közötti közeledés erősítésének további támogatására idén immár harmadik alkalommal nyitja meg majd kapuit a rendezvény. A program létjogosultságát mi sem mutatja jobban, hogy évről évre egyre több cég érdeklődik, és vesz részt az eseményen.

Szakmai segítség a sikeres elhelyezkedéshez

Ahhoz, hogy valaki nagyobb eséllyel és önbizalommal indulhasson neki egy kiválasztási folyamatnak, fontos, hogy ismerje erősségeit, és ki is tudja domborítani azokat. A Jobline Női Karriernapon a közel 50 kiállító mellett változatos, karrierépítést támogató programokkal is találkozhatnak a látogatók.

A BT ElőadóTerén 9 témát járnak körül elismert szakemberek, míg személyre szóló tippeket a több mint 300 ingyenes tanácsadás keretében kérhetnek az hölgyek. 

A színes forgatag igazán csajos kis programnak ígérkezik, hiszen önbizalom-építéssel kapcsolatos tippekkel, stílustanácsadással és nyereményjátékkal is várják a szervezők az érdeklődőket.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen pozíciókat kínálnak a nők számára a munkáltatók, vagy te is ütköztél már nehézségbe a karriered építése során, akkor május 21-én a Millenárison a helyed! Írd be a naptárába és regisztrálj már ma! Kiállítói lista és részletes program a rendezvény honlapján olvasható!

Ezt is szeretjük